Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ενημέρωση κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τσιόδρα, προς τους πολιτικούς συντάκτες

Διευκρινίζοντας ευθύς εξαρχής ότι η κυβέρνηση έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, με συγκεκριμένο πλαίσιο και
ρόλο για να χειριστεί τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και να διεξάγει ομαλά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνάντησή του με τους πολιτικούς συντάκτες, απαντώντας σε ερώτηση περί έλλειψης των ταμειακών αποθεμάτων του κράτους, σημείωσε ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα». Πρόσθεσε δε ότι πρωτίστως αυτά αφορούν τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. «Γι αυτό και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, θα έχει συνάντηση με στελέχη Εφοριών και Τελωνείων για την αύξηση των εσόδων», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρέπεμψε στα συμπεράσματα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι θέλουν την Ελλάδα στη ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει βαρύτατες θυσίες και αξίζει τον απαιτούμενο σεβασμό».

Για τα φάρμακα

Εντός του Ιουνίου προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να δοθούν στους φαρμακοποιούς, προς εξόφληση των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία, 490 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν 75 εκατ. ευρώ και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί και η δεύτερη δόση, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Για τις εξετάσεις

Τη λύπη της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με αφορμή το ζήτημα της Φυσικής, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, εξήγησε ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η πολιτκή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχουν από τον νόμο την δυνατότητα να παρέμβουν. «Δεν μπορεί να γίνει υπαγόρευση και αξιολόγηση των θεμάτων, καθώς είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Κέντρικής Επιτροπής Εξετάσεων» τόνισε.

Για τις προσλήψεις

Σαρανταπέντε χιλιάδες προσλήψεις 11μηνης διάρκειας από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών Δημόσιας Διοίκησης, Παύλου Αποστολίδη, Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι προσλήψεις αφορούν τους ΟΤΑ για τους τομείς Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, ενώ την εποπτεία θα έχει το ΑΣΕΠ.

«Δεν αφορούν προσλήψεις στο Δημόσιο και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση λόγω προεκλογικής περιόδου» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου