Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Δεκαπέντε οι νεκροί και επτά οι αγνοούμενοι από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία

Δεκαπέντε νεκροί, επτά αγνοούμενοι και περίπου διακόσιοι τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε σήμερα την
περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας. Η κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται να κηρύξει εθνικό πένθος, στις τέσσερις Ιουνίου. Τα σωστικά συνεργεία, συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων. Σε περιοχές όπως το εκείνη της Μιράντολα, κατέρρευσε το 80% των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για το πρώτο, πανευρωπαϊκά, κέντρο, παραγωγής βιοϊατρικού υλικού. Στο δε Σασουόλο σημαίνεται συναγερμός λόγω έλλειψης πόσιμου νερού. Οι πυροσβέστες που έχουν κινητοποιηθεί, για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ξεπερνούν τους χίλιους.

Στο μεταξύ, όλοι οι εκπρόσωποι των ιταλικών συνδικάτων επιμένουν ότι "οι σημερινοί θάνατοι εργατών μπορούσαν και έπρεπε να αποφευχθούν". Η αναφορά, από μέρους των ιθυνόντων των ιταλικών συνδικάτων Ραφαέλε Μπονάνι και Σουζάνα Καμούσο, είναι σε πιθανούς ελλιπείς ελέγχους σε ότι αφορά την κατάσταση των βιομηχανιών που είχαν ήδη υποστεί ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαίου. Ομάδα γιατρών και ψυχολόγων, επισκέπτεται όλες τις πληγείσες περιοχές, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες.

Μετά, όμως, από εννέα ημέρες αδιάκοπης σεισμικής και μετασεισμικής δραστηριότητας, οι κάτοικοι είναι πανικόβλητοι και δύσκολα μπορούν να πιστέψουν ότι πρόκειται να επιστρέψει μια, κάποια, καθημερινή ομαλότητα. Λόγω των τραγικού χτυπήματος του Εγκέλαδου, τέλος, αναβλήθηκε ο φιλικός, ποδοσφαιρικός αγώνας Ιταλία-Λουξεμβούργο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απόψε στην Πάρμα, στην περιφέρεια, πάντα Εμίλια Ρομάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου