Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Ο Google Chrome Νο1 πλέον στα προγράμματα πλοήγησης

Μία σημαντική ανατροπή επήλθε για πρώτη φορά στη διάρκεια της εβδομάδας 14 - 20 Μαϊου, καθώς το
πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser) της Google, τo Chrome, που τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές διεθνώς, κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον ως τώρα αδιαφιλονίκητο ηγέτη, το πρόγραμμα Internet Explorer της Microsoft, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό σε μία διαρκή πτώση. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τη διεθνή διαδικτυακή κίνηση και τις προτιμήσεις των χρηστών, που παρακολουθεί η εξειδικευμένη εταιρία StatCounter.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για επτά συνεχόμενες μέρες ο Chrome είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, συγκεκριμένα 32,76% έναντι 31,94% του Internet Explorer. Πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη StatCounter η υπεροχή του προγράμματος της Microsoft ήταν αδιαφιλονίκητη με μερίδιο σχεδόν 70%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Chrome ξεπερνά τον Internet Explorer, όμως προηγουμένως η πρωτιά του ήταν πολύ σύντομη, ενώ αυτή τη φορά διήρκεσε μία συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι πλέον το πρόγραμμα της Google εδραιώνεται στις προτιμήσεις των χρηστών.

Πάντως αν και ο Chrome εμφανίζεται να προηγείται διεθνώς, έστω και οριακά, εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του Internet Explorer (ΙΕ) σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Στις μεν ΗΠΑ ο ΙΕ προηγείται 37% έναντι 23% του Chrome, ενώ στη Βρετανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 37% και 29%.

Αντίθετα, ο Chrome «σκίζει» στην Ασία και τη Νότια Αμερική. Στην μεν πρώτη προηγείται με περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΙΕ, ενώ στη δεύτερη με πολύ μεγαλύτερη διαφορά (έχει μερίδιο σχεδόν 50% έναντι μόλις 26% του Internet Explorer).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου