Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Mηνύουν τον υπουργό Παιδείας, για παράβαση καθήκοντος, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Γιώργου Μπαμπινιώτη, για παράβαση καθήκοντος, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε σήμερα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας για την απόφασή του να υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ. Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια)» και ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να μη συμμετάσχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε καμία δημόσια θέση, διότι τον θεωρούν "επικίνδυνο" για τη Παιδεία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ, με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου