Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Ευτυχώς που ο Παπαδήμος διέψευσε το Reuters...

 Από το  Μαρικάκι

Χθες, το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του, επικαλούμενο επίσημη πηγή από την Κομισιόν, έδειξε τον Παπαδήμο

για τη δήλωση Μπαρόζο στις 11 Μαϊου ότι: «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόντες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπαρόζο δεν είχε καμιά πρόθεση να κάνει μια τέτοια δήλωση αλλά δέχτηκε σχετικό τηλεφωνικό αίτημα από τον Λουκά Παπαδήμο, απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας. Η δήλωση εκείνη εν μέσω διεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πέρα από το ότι θερωήθηκε ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, προκάλεσε τη συνήθη αναστάτωση στις αγορές αλλά και στους καταθέτες

Ευτυχώς, που ο Παπαδήμος ...διέψευσε ότι δεν υπήρξε τέτοια παράεμβαση. Τι είπε;

«Δεν ζήτησα από κανέναν νά κάνει καμμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Με άλλα λόγια μίλησε αλλά όχι με δική του πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα. Όσο για τον αν ήταν δική του η πρωτοβουλία ή όχι, ο καθένας φαντάζεται ότι υπάρχουν τρόποι αντί να προκαλέσεις την πρωτοβουλία από την άλλη πλευρά αντί να την λάβεις εσύ ο ίδιος.

Όχι ότι ο Μπαρόζο – και ο κάθε Μπαρόζο – είναι «αθώος». Δηλαδή, όποιο αίτημα υποβάλει η ελληνική μνημονιακή ηγεσία ο πρόεδρος της Κομισιόν το διεκπαιρεώνει, χωρίς καμία κρίση, για τις επιπτώσεις;

Την ώρα που έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να ανιχνεύσουν προτάσεις ή έστω διαθέσεις μονομερών ενεργειών - για τις οποίες προεξοφλείται ότι οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ – οι ίδιοι ευρωαξιωματούχοι και μνημονιόπληκτοι ηγέτες ωθούν, με τις εκφοβιστικές δηλώσεις τους, σε πανικό τις αγορές και τους μικροκαταθέτες που τρέχουν να σηκώσουν από τις τράπεζες ό,τι τους έχει απομείνει.

Ποιοι λοιπόν είναι αυτοί που στέλνουν τις τράπεζες μια ώρα νωρίτερα στην κατάρρευση...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου