Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ : "Ανάγκη άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στη Συρία"

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική
πολιτική και άμυνα, σχετικά με την κατάρριψη τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Συρίας:

"Η κατάρριψη τουρκικού πολεμικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο Συριακό εναέριο χώρο κοντά στο λιμάνι της Συρίας Λατάκια, είναι μέρος μιας άκρως επικίνδυνης αποστολής της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, που εδώ και καιρό έχει αναλάβει έντονη παρασκηνιακή και παραστρατιωτική δράση στα σύνορα με τη Συρία, εξοπλίζοντας και στηρίζοντας τις δυνάμεις που μάχονται το καθεστώς Άσαντ. Η συνεχιζόμενη εμφύλια σύγκρουση στη χώρα δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι και αντικείμενο εκμετάλλευσης για γεωστρατηγικές και ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες από καμιά χώρα και υπερδύναμη.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει διεθνείς και διπλωματικές πρωτοβουλίες που θα αποκλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή, ενώ θα πρέπει να απέχει κατηγορηματικά από οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας μας που θα αποσκοπούσε σε ενέργειες τυχοδιωκτικές και επιβλαβείς για τον Ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/EKM θα επιμείνει στην ανάγκη άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στη Συρία. Να μην υπάρξει καμιά επιθετική ενέργεια του Αμερικανικό-Νατοϊκού και Ευρωπαϊκού παράγοντα, ενώ να δοθεί η δυνατότητα άμεσα και αποτελεσματικά ο ΟΗΕ να επιβάλλει σε όλες τις πλευρές την ανάγκη άμεσου διαλόγου με στόχο τον ειρηνικό διάλογο, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Ταυτόχρονα, να μην επαναληφθεί η τραγωδία του Λιβυκού λαού, αυτή τη φορά στη Συρία, μετατρέποντας και τη χώρα αυτή σε προτεκτοράτο της Δύσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου