Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Επιστολή της ΕΚΠΟΙΖΩ στη ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα

Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στη ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι για τα
ακίνητα:

"Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, αναφορικά με καταγγελίες που έχει δεχθεί από πρώην πελάτες των εταιριών ENERGA και HELLAS POWER.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ καταγγέλλεται ότι αρνείται να τους δεχτεί στο πελατολόγιό της, αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση από την Εφορία ότι έχουν καταβάλει το ΕΕΤΗΔΕ. Αναφέρουν μάλιστα οι καταγγέλλοντες ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι κατά τόπους ΔΟΥ κωλυσιεργούν στην έκδοση βεβαιώσεων.

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει τις οφειλές για το χαράτσι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ.Οικ. και τις έχει πιστώσει από τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ η διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του τέλους έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο η ΔΕΗ απαιτεί από τους ήδη ταλαιπωρημένους πελάτες των παραπάνω εταιριών να υποβάλλονται σε νέα ταλαιπωρία προκειμένου να λαμβάνουν υπηρεσίες από την ίδια.

Στην επιστολή της, η ΕΚΠΟΙΖΩ, καλεί τη ΔΕΗ να δεχτεί τους πελάτες των ως άνω εταιριών χωρίς την προϋπόθεση της προσκόμισης βεβαιώσεων ότι έχει καταβληθεί το ΕΕΤΗΔΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου