Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ξεσηκωμός της βάσης των δημοσιογράφων και καθαίρεση των μνημονιακών διοικούντων!

Σαρωτική καταδίκη της διοίκησης με την συντριπτική καταψήφισή της στην γενική
συνέλευση στην Αθήνα το Σάββατο 23.6.2012.

Μιά σημαντική μέρα του καθημερινού πολέμου εναντίον κάθε μνημονιακής πολιτικής, αποτελεί η γενική συνέλευση των μελών-μετόχων του ασφαλιστικού φορέα υγείας-περίθαλψης των δημοσιογράφων και υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα. Η μουσική υπόκρουση στο ξενοδοχείο Τιτάνια ήταν το καλύτερο συνοδευτικό στην διαρκή ένταση της θυελλώδους συνέλευσης και στην οποία αρχικά καταγράφηκαν 1.300 συμμετοχές μελών –δημοσιογράφων Αθηνών, Μακεδονίας-Θράκης και υπαλλήλων Αθήνας και Θεσσαλονίκης (που είναι μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ).

Το καθολικό κλίμα οργής και αγανάκτησης εναντίον της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και πιό εκδηλωτικά κατά της προέδρου Σπανοπούλου, καταγράφηκε τόσο έντονα και σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, που δεν άφηνε περιθώρια για την κατάληξή της. Η συντριπτική καταδίκη των μνημονιακών διαχειριστών του ασφαλιστικού μας φορέα αποτελεί μιά μεγάλη νίκη της βάσης των συναδέλφων της καθημερινής δουλειάς. Μπορεί βαρύνοντα λόγο να έπαιξε το μέγεθος της καταλήστευσης του άλλοτε ευαγούς ιδρύματος, αλλά καθοριστικός παράγοντας της εξέλιξης αποτελεί η αποφασιστικότητα τόσων πολλών συναδέλφων να μην φύγουν λόγω της πολύωρης διάρκειας της συνέλευσης και στο οποίο βασιζόταν η Σπανοπούλου και οι πέριξ αυτής. Χίλιοι συνάδελφοι έμειναν στο μεγαλύτερο μέρος και περίπου 400 έως το τέλος της γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουν και για αυτό μετά από 6 ώρες συνέλευσης τα μάζεψε και έφυγε η ίδια η Σπανοπούλου, σε μία κατάφωρη αντισυναδελφική στάση και αντιδημοκρατική συμπεριφορά προσβάλλοντας βάναυσα το σώμα της συνέλευσης. Εκεί ήταν που γενικκεύτηκε η σύρραξη μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου δεκάδες δημοσιογράφοι αντέδρασαν στη φυγή της κυρίας υπευθύνου της μεγάλης ληστείας και τελικά αυτή εγκατέλειψε τον χώρο υπό το σφιχταγκάλιασμα ενός τύπου σωματοφυλάκου της! Η Σπανοπούλου δεν ήθελε όχι μόνο να μην θέσει προς ψήφιση την πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε, αλλά ούτε να διεξαχθούν ψηφορίες για τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Φυσικά και είχε καταλάβει το εναντίον της κλίμα που προδίκαζε το αποτέλεσμα. Γι αυτό τα μάζεψε και έφυγε!

Μόνο που οι συνάδελφοι που είχαν μείνει μέχρι εκείνη την ώρα, ήταν αποφασισμένοι να μην φύγουν χωρίς αποφάσεις και λύσεις απαλλαγής από τους μνημονιακούς-κατοχικούς κάθε είδους. Απαίτησαν από τον τον αντιπρόεδρο Νεστορίδη να συνεχίσει αυτός την προεδρία της συνέλευσης, κάτι που έγινε και οδηγηθήκαμε στην διεξαγωγή των ψηφοφοριών. Συντριπτικό κατά των διοικούντων ήταν το αποτέλεσμα αυτών και σε όλα τα θέματα. Με ποσοστά 97-100% καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός, τα πεπραγμένα της διοίκησης, ο ισολογισμός 2011 και ο προυπολογισμός 2012. Ενώ ομόφωνα υιοθετήθηκε το ψήφισμα 6 σημείων που είχε κατατεθεί από τις ριζοσπαστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις (διά του μέλους του δσ της ΕΣΗΕΑ Αγγέλη), υποστηρίχθηκε σθεναρά από πολλούς συναδέλφους κάθε συνδικαλιστικής πολιτικής έκφρασης. Ενώ στο τέλος ψηφίστηκε από όλους, θέτοντας πλέον τους διοικούντες μπροστά σε έναν μονόδρομο: αυτόν την άμεσης παραίτησης (ήδη το έχει κάνει ένα μέλος του δσ) και της τοποθέτησης από μία έκτακτη γενική συνέλευσης προσωρινής διοικούσας επιτροπής η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο στον Οργανσιμό και την έναρξη έρευνας για το που πήγαν τα λεφτά του κόσμου όλου της εργασίας στα ΜΜΕ.

Στην βάναυση σε βάρος των εργαζομένων αναδιανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, τα αφεντικά-βαρώνοι των ΜΜΕ έχουν ξεσαλώσει με μία άνευ προηγουμένου αντεργατική επίθεση,την ώρα μάλιστα που χρωστάνε 85 εκατομμύρια ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία μας. Η μεγάλη ληστεία των εργαζομένων συνεχίζεται επισταμένως και κατ’ εξακολούθηση, με τους κυβερνώντες μνημονιακούς να τους στρώνουν τον δρόμο της κατακρεούργησης και τους συνδικαλιστές τω ν πελατειακών σχέσεων και μηχανισμών εξουσίας στον δημοσιογραφικό χώρο να αναδεικνύονται σε συνένοχοι στο μεγάλο κόλπο της καταλήστευσης των ασφαλιστικών μας ταμείων και της μεγάλης εισφοροδιαφυγής.

Πρώτα στο ΤΣΠΕΑΘ και το δομημένο ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα με την εντυπωσιακή μείωση των αποθεματικών 115 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΔΟΕΑΠ. Που πήγαν τα λεφτά; Γιατί, πολύ απλά, διασώθηκαν μόνο περίπου 30 εκατομμύρια. Και αφού δεν υπάρχουν τα υπόλοιπα 85 εκατ, κάπου πήγαν, και αφού πήγαν κάπου, κάποιοι φρόντισαν γι αυτό. Σε εναν απίστευτο τραπεζικό χορό και βόλτες εκατομμυρίων, άφησαν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας η οποία στο πλαίσιο του Μνημονίου 2, του PSI και του κουρέματος έφαγε 55 εκατ, μετέτρεψε τα υπόλοιπα σε ομόλογα και τα οποία ρευστοποιήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές, ώστε να αντληθούν μόνο 25 εκατ και να υπάρχουν σήμερα μόνο 5.6 εκατ. διαθέσιμα. Ενώ γενικά τα χρηματικά αποθεματικά μειώθηκαν από 160 στα 60 εκατομμύρια ευρώ που υπάρχουν τελικά στο σύνολο σήμερα.

Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι γι αυτό το έγκλημα;! Εδώ και τώρα, κάθαρση κια διαφάνεια. Να αναζητηθούν ευθύνες άμεσα, τόσο δικαστικά όσο και συνδικαλιστικά. Το ψήφισμα της καθαίρεσης της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να υλοποιηθεί άμεσα, να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, η οποία θα υλοποιήσει στο έπακρον τα 6 σημεία-κατευθυντήριες γραμμές και θα οδηγήσει στην διεξαγωγή γενικής συνέλευσης που θα χαλιβδώσει την βιωσιμότητα και θα τονώσει την υπεράσπιση του αυτοδιαχειριζόμενου ασφαλιστικού μας φορέα. Η αμεσοδημοκρατική αντίδραση των συναδέλφων της βάσης δείχνει τον δρόμο και είναι ο μόνος τέτοιος προς όφελος των εργαζομένων.




Ασύνταχτος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου