Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ένταση εχθές το βράδυ στο Γηροκομείο Ικαρίας

Ένταση στο χώρο του γηροκομείου δημιουργήθηκε εχθές καθώς η κοινωνική
λειτουργός που ήρθε από τη Σάμο είχε την εντολή να απομακρύνει τους ηλικιωμένους. Ήρθε σε επαφή με συγγενείς των γερόντων οι οποίοι στην πλειοψηφία τους απάντησαν πως οι δικοί τους άνθρωποι μόνο νεκροί θα αφήσουν το ίδρυμα. Μόνο 4 εξ αυτών υπέγραψαν ότι συμφωνούν. Οι ηλικιωμένοι, μέσα σ’ αυτό το κλίμα φορτίστηκαν συναισθηματικά και αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα.

Η ανταπόκριση εκείνων που αγωνίζονται για τη συνέχιση λειτουργίας του γηροκομείου και που στηρίζουν τους πρώην εργαζόμενους ήταν άμεση, πολύ γρήγορα έφτασαν στο Μοναστήρι και συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του γηροκομείου.

Οι ερωτήσεις προς την κοινωνική λειτουργό έπεφταν σαν βροχή ενώ η ίδια αδυνατούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις. Για παράδειγμα ποιο είναι το νόημα να απομακρύνει μόνο 4 άτομα; Με ποιο τρόπο θα πραγματοποιούταν η μεταφορά χωρίς ένα ασθενοφόρο και κάποιον νοσηλευτή. Εκείνη κατέδειξε ως νοσηλεύτρια την πρώην διευθύντρια του γηροκομείου η οποία δήλωσε εθελόντρια κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Ο εθελοντισμός κατ’ εντολή ακούστηκε πολύ αντιφατικός στα αυτιά των παρευρισκομένων και τους εξόργισε. Η λειτουργός δεν έδωσε απαντήσεις σε πλήθος άλλων ερωτημάτων δηλώνοντας αναρμόδια.

Κάποιοι επικοινώνησαν με γνωστούς τους, υπαλλήλους ιδρυμάτων πρόνοιας και δικηγόρους, και έμαθαν ότι η υπογραφή ενός τυχαίου συγγενή δεν είναι αρκετή. Πρέπει αρχικά ο ηλικιωμένος να έχει το ακαταλόγιστο και κάποιος από τους δικούς του να έχει νομίμως την «επιμέλεια» ή την «κηδεμονία». Όλα αυτά μένει να αποσαφηνιστούν σήμερα.

Οι συγκεντρωμένοι πάντως παρέμειναν στο χώρο μέχρι τις πρωινές ώρες για να αποτρέψουν μία δεύτερη επίσκεψη της κοινωνικής λειτουργού λίγο πριν την άφιξη του πλοίου.




ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου