Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Δημοσιογράφοι προς απομάκρυνση

«Γρίφος» η ΕΡΤ. Οι αλλαγές στη διοίκηση, τους παρουσιαστές και τις εκπομπές, θεωρούνται
δεδομένες από τη νέα κυβέρνηση, και έγιναν μέσω twitter. Το συμβόλαιο της Έλλης Στάη λήγει στο τέλος του χρόνου, η θητεία του ΔΣ, σε έξι μέρες στις 30 Ιουνίου, ενώ ζήτημα υπάρχει «ιδεολογικού περιεχομένου» για τις εκπομπές των , Κώστα Βαξεβάνη, Στέλιου Κούλογλου, Γιώργος Αυγερόπουλου και Χρίστου Βασιλόπουλου, οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν από τη διοίκηση Ταγματάρχη, αλλά και για τον Κώστα Αρβανίτη, η εκπομπή του οποίου ήταν αντικείμενο συζητήσεων στο υπουργικό συμβούλιο (!) της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού ήταν στο στόχαστρο ανώτατου υπουργού. Αναλυτικά:

Τον τόνο των παρεμβάσεων και της απομάκρυνσης δημοσιογράφων έδωσε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Γιώργος Μουρούτης, με αφορμή ένα πρόβλημα ήχου. Χάθηκε ένα μέρος της πρώτη;ς δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά, ως πρωθυπουργού και ο Γ. Μουρούτης έγραψε στο twitter πως “τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους”. Προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις και ο Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον Γ. Μουρούτη για “ρεβανσισμό”. Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αλλαγές στους διευθυντές ενημέρωσης παρά τα θετικά αποτελέσματα, σε επίπεδο ποσοστό το τελευταίο διάστημα.

Ζήτημα θα υπάρξει και με την Έλλη Στάη που δέχθηκε τα πυρά της “Δημοκρατίας” το προηγούμενο διάστημα, με την έμπειρη δημοσιογράφο, να δηλώνει την περασμένη Κυριακή στο “Βήμα” ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για την ΕΡΤ, διότι το τελευταίο διάστημα δουλεύουν “πιο ελεύθερα”, ζητώντας ταυτόχρονα “να αφήσουν οι κυβερνήσεις την ΕΡΤ να κάνει τη δουλειά της”. Από κοντά και οι εκπομπές έρευνας των 4 δημοσιογράφων ( Βαξεβάνης, Κουλογλου, Αυγερόπουλος, Βασιλόπουλος). Το κόστος των εκπομπών είχε μειωθεί σε σημαντικό βαθμό με αντάλλαγμα την ανάθεση περισσότερων επεισοδίων, ώστε να υπάρχει διπλό όφελος και για τις δύο πλευρές. Σοβαρό πρόγραμμα για την ΕΡΤ , με πιο χαμηλό κόστος, και θέσεις εργασίας για τις ομάδες των δημοσιογράφων .

Κομβικής σημασίας θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει την ΕΡΤ. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σιμος Κεδίκογλου έχει συγκρουστεί με το Λ. Ταγματάρχη για τη σύμβαση με την TEAM για το Champions League (θέμα που έκανε σημαία» του το Mega) και τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος. Δύσκολα αυτό το δίδυμο θα μπορέσει να προχωρήσει, ενώ η θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι «αυτομάτως ανακλητή», συνεπώς ο υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ μπορεί άμεσα να απομακρύνει το Λ. Ταγματάρχη, αν το θέλει. Το ΔΣ της ΕΡΤ πάντως προσανατολίζεται στο να ζητήσει παράταση της λειτουργίας του.
paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου