Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Καταστήματα Public: Τι θυσίες θα κάνετε για να δουλέψετε; (Μαρτυρία αναγνώστριας)

"Τι θυσίες είστε διατεθειμένοι να κάνουν;" διερευνά να μάθει το Public Recruitment team,
πριν προσλάβει κάποιον.

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία αναγνώστριας, η οποία απάντησε σε μικρή αγγελεία για την κατάληψη θέσης εργασίας στα καταστήματα Public, και δέχθηκε ως απάντηση αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα: "Λάβαμε το βιογραφικό σας και θα χρειαστεί να μας πείτε πόσο ανάγκη έχετε την εργασία που προσφέρουμε, τι είστε διατεθειμένη να κάνετε για να εργαστείτε και να επιτύχετε καθώς και τις θυσίες που θα κάνετε."

Είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους, ανθρωπιστικής, κρίσης που έχει βιώσει η χώρα μεταπολεμικά. Οι συνθήκες εργασιακής επισφάλειας και ανεργία φαίνεται να ωθούν τις μεγάλες επιχειρήσεις σε ακόμη προκλητικότερο πόλεμο εναντίον της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Βέβαια οι κυβερνώντες έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσουν εύφορο έδαφος για τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.

Μάλλον περιμένουν να απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι ότι επιθυμούν εργασιακές συνθήκες - μεσαίωνα, δανειζόμενοι από τις γλαφυρές περιγραφές του Ντίκενς για την κατάσταση στα στρατόπεδα υποχρεωτικής εργασίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στην εξαθλίωση που θέλουν να επιβάλλουν.
Ας μην κερδίσουν την σιωπή μας!


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου