Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Σιωπηρή άρνηση του ανακριτή να καλέσει μάρτυρες μέλη του ΚΥΣΕΑ καταγγέλλουν οι συνήγοροι του Άκη

Για την "σιωπηρή", όπως την χαρακτηρίζουν,άρνηση του ανακριτή να καλέσει ως
μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων διαμαρτύρονται οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Τονίζουν επίση ότι εξαιτίας της άρνησης αυτής η πολυπεπίπεδη υπόθεση Τσοχατζόπουλου στερείται κρίσιμων στοιχείων και προσθέτουν ότι η περάτωσης της τακτικής ανάκρισης χωρίς την μαρτυρική συμμετοχή των εν λόγω προσώπων καθιστά την ανεύρεση της αλήθειας λογικά και νομικά αδύνατη.

Ολόκληρη η ανανκοίωση του καθηγητή Λεωνίδα Κοτσαλή αναφέρονται τα εξής:

«Με βαθιά έκπληξη, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην υπουργού κ. Α-Α Τσοχατζόπουλου, πληροφορηθήκαμε την (σιωπηρή) άρνηση του αρμόδιου Ανακριτή του ν.4022 να καλέσει –κατόπιν σχετικού αιτήματός μας- τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και σειρά αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά την περίοδο 1998-2000. Στο αίτημά μας αυτό εμμένουμε και θα επανέλθουμε.

Θεωρούμε ότι η κύρια ανάκριση (αρθ. 246 κ.ε. Κ.Π.Δ.) που διενεργείται σε σχέση με την πολύπτυχη και πολυεπίπεδη υπόθεση Τσοχατζόπουλου στερείται έτσι κρίσιμων στοιχείων, ήτοι μαρτυρικών καταθέσεων ουσιωδών μαρτύρων που, εκ της θεσμικής θέσεώς τους εκείνη την περίοδο, είναι σε θέση να συμβάλλουν στην πλήρη εξέταση της εν λόγω υπόθεσης.

Η περάτωση της τακτικής ανακρίσεως χωρίς την μαρτυρική συμμετοχή των ως άνω προσώπων καθιστά την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας σε υπόθεση που απασχολεί από μηνών το πανελλήνιο λογικά και νομικά αδύνατη.
Υπενθυμίζεται ότι η λήψη των τεσσάρων διαδοχικών ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ σε σχέση με την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων «214» (και στη συνέχεια η σχετική σύμβαση της 15/2/2000) υπήρξε απότοκος μακράς (υπερδιετούς) υπηρεσιακής και ιεραρχικής προετοιμασίας από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.»


alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου