Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

"Oδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη"

Δήλωση του Χρήστου Στάικου, μέλους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σχετικά για τις συναντήσεις
της τρόικας εσωτερικού:

"Η παράσταση με τον τίτλο «επαναδιαπραγμάτευση, αποδέσμευση, απαγκίστρωση» έχει λάβει και επίσημα τέλος, ήδη πριν καν αρχίσει.

Η τριανδρία που συγκροτεί την κυβέρνηση είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα νέα μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις και κινείται στις ράγες της άδικης, αναποτελεσματικής και καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη.

Η επιλογή της να βάλει «γενικό πωλητήριο» στη δημόσια περιουσία - και μάλιστα με “fast track” διαδικασίες - αφαιρεί από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σε συνδυασμό με τα μέτρα-σοκ των 15 δις, που επιτείνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία, επισφραγίζει το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο σχεδιασμός μιας νέας στρατηγικής για την οικονομία και την κοινωνία με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με άξονες τη δίκαιη φορολογία, την αναδιανομή του πλούτου, την προστασία της εργασίας, του περιβάλλοντος και του κοινωνικού κράτους, αποτελούν το μόνο κοινωνικά δίκαιο δρόμο εξόδου από την κρίση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου