Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς γιατρούς και φάρμακα εκατομμύρια ασφαλισμένοι

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επίσχεση από αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου
έως και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, με στόχο να εξαναγκάσει τον Οργανισμό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ως προς τις πληρωμές τους.

Την ίδια στιγμή από αύριο, λόγω της επίσχεσης εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι και τις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ. Υπενθυμίζεται πως ήδη από το Σάββατο 1/9 οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας άμεση αποπληρωμή των οφειλών.


Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας ανάλογα, όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, με τα παραγόμενα αποτελέσματα που θα προκύπτουν και τις ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.


Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας. Την ίδια μέρα αναμένεται συνάντηση του υφυπουργού Υγείας με τους φαρμακοποιούς.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου