Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση σχετικά για την μεταφορά μαθητών σε Ειδικά Σχολεία

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

Γιώργος Πάντζας προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με θέμα τη μεταφορά μαθητών με αναπηρία σε Ειδικά Σχολεία
που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία.


Την ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής με αφορμή την τεράστια καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει την απαραίτητη για την πρόσληψη οδηγών και συνοδών σχολικών λεωφορείων, προκήρυξη.


Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πλειοψηφία των μαθητών με αναπηρία να κινδυνεύει να απουσιάζει από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής κατά την ημέρα του αγιασμού. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τη σχολική περίοδο που ξεκινά στις 11 του Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι η ίδια διαδικασία της προκήρυξης την περασμένη χρονιά χρειάστηκε τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα ο Βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του ότι την περσινή χρονιά η συμμετοχή, σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2010 ήταν υπερδιπλάσια και τετραπλάσια για την Αττική.
Με την ερώτησή λοιπόν ο Βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση της έκδοσης της προκήρυξης και με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο να καλύψει την ανάγκη μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράλληλα, ζητά να του κατατεθεί κάθε έγγραφο σχετικό με τις ενέργειες στις οποίες προέβητο Υπουργείο για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έκδοση της εγκριτικής απόφασης (ΠΥΣ) για να
ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης οδηγών και συνοδών.

«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Η Πολιτεία πρέπει να τηρήσει επιτέλους τις Συνταγματικές επιταγές και τους νόμους και να μεριμνήσει για την παροχή της δωρεάν δημόσιας Εκπαίδευσης στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών και σε όλες τις βαθμίδες. Είναι απαράδεκτο να «πληρώνουν» κατά αυτόν τον τρόπο τα άτομα με αναπηρία την προσήλωση των συγκυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα μνημόνια και την τρόικα.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – E.K.M. Τάσος Κουράκης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρικάλων), Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη (Ηλείας) και Τζένη Βαμβακά (Β΄ Πειραιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου