Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σκανδαλώδης τροπολογία στη Βουλή για να ξεπουληθούν άρον-άρον τα λιμάνια

Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που επικυρώνει αναδρομικά master plan των λιμένων της χώρας
της δεκαετίας 2002- 2012, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από εντονότατη αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της συμπερίληψης της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο -ένσταση που απορρίφθηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης και τη Χρυσή Αυγή.

Η τροπολογία, που ξεπερνά τις 400 σελίδες, αφορά στις αποφάσεις των Επιτροπών Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των Λιμένων, από το 2002 μέχρι και το 2012, που ρυθμίζουν χρήσεις γης και καθορισμούς των όρων δόμησης στις χερσαίες ζώνες διαφόρων λιμένων.

«Αυτές οι αποφάσεις είναι διοικητικές πράξεις που έπρεπε να είχαν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, δεν δημοσιεύτηκαν- και εξαιτίας αυτού του τυπικού ελαττώματος καθίστανται ακυρωτέες», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. «Για να καλυφθεί το ελάττωμα, εκδίδονται υπουργικές αποφάσεις», συμπλήρωσε.

«Οι αποφάσεις δεν αναγράφονται καν στη σχετική τροπολογία. Δεν τις διένειμε καν η υπηρεσία της Βουλής. Δεν ακούστηκε η γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Πείτε μας κύριοι της συμπολίτευσης αν ξέρετε τι ψηφίζετε! Τι ψηφίζετε;» ξέσπασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. «Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: Η τροπολογία είναι απολύτως άσχετη με το νομοσχέδιο και σκανδαλώδης, προκειμένου να ξεπουληθούν άρον-άρον τα λιμάνια». 

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε πως ενάντια στις υπό επικύρωση αποφάσεις, έχουν ασκηθεί αναιρέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και επιτέθηκε κατά της εισηγήτριας της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξυροτήρη: «Παρά τη λάβρα τοποθέτηση της κ. Ξυροτήρη εναντίον της τροπολογίας, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν σηκώθηκαν κατά την ένσταση αντισυνταγματικότητας». 

«Και του ληστή ψωμί και του χωροφύλακα χαμπέρι, που λέει ο λαός», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.


Και η Χρυσή Αυγή πάντα με τη μεριά του συστήματος

Και για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή, πιστή στο σύστημα που τάχα πολεμάει με επιθέσεις σε φτωχούς μετανάστες και ποτέ σε πλούσιους κεφαλαιούχους, διά του εκπροσώπου της Χρήστου Παππά, χαρακτήρισε «προσχηματική» την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου