Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη του αποχετευτικού Καπανδριτίου - Πολυδενδρίου

Με αναπτυξιακό όραμα ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος υπέγραψε τη σύμβαση εκπόνησης της
μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αποχέτευσης Καπανδριτίου».

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει ως στόχο την κατασκευή εσωτερικών δικτύων και του κεντρικού αγωγού ο οποίος θα μεταφέρει τα ακάθαρτα λύματα της ευρύτερης περιοχής του Καπανδριτίου - Πολυδενδρίου στον «παρακηφίσιο» αγωγό και από εκεί θα καταλήγουν στην Ψυτάλλεια για τελική επεξεργασία.

Με το μεγαλόπνοο αυτό έργο η Δημοτική Αρχή ικανοποιεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου, θέτοντας ισχυρές βάσεις ανάπτυξης για το μέλλον. Ταυτόχρονα, έχοντας εξασφαλισθεί η προένταξη των Βιολογικών Ωρωπού – Αυλώνα και Καλάμου οι οποίες βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης των μελετών, ο Δήμος Ωρωπού καταβάλλει κάθε προσπάθεια, παρά τη σημερινή δύσκολη συγκυρία, να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη και να βάλλει σταθερές βάσεις που θα εγγυηθούν μια αναπτυξιακή πορεία με όραμα δημιουργίας.

Ο κ. Οικονομάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αποχετευτικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του τόπου, θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα την προώθηση έργων που θα βάλουν τάξη σε αυτό το διαχρονικό ζήτημα. Μετά την προένταξη των δύο Βιολογικών Ωρωπού – Αυλώνα και Καλάμου, σήμερα αναθέτουμε την εκπόνηση μελέτης για το αποχετευτικό του Καπανδριτίου - Πολυδενρίου. Όπως είχαμε δεσμευθεί και προγραμματικά, προωθούμε τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τον πολίτη, για την πρόοδο και προκοπή των περιοχών μας. Οι δυσκολίες πολλές, παρά ταύτα, κάνουμε το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής για όλους».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλης Ηλιάσκος σημείωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο προώθησης των μεγάλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά τις περιοχές μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα ελάχιστα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης και των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, αν και το κριτήριο επιλογής των περιοχών στο μέτρο ένταξης για χρηματοδότηση είναι άνω των 2000 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2001, θα προσπαθήσουμε να έχουμε έτοιμες τις μελέτες των δικτύων και για περιοχές που βρίσκονται κάτω από το πληθυσμιακό όριο, όπως των Αφιδνών κι άλλες, που μέχρι σήμερα τις αποκλείει, ώστε να ενταχθούν κι αυτές σε ενδεχόμενο μέτρο χρηματοδότησης».

1 σχόλιο:

  1. Όλη η Αν.Αττική αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις αποχετεύσεις. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν οι κοροϊδίες και να βρεθούν λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή