Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Με επιτυχία η χθεσινή απεργία στα ΜΜΕ - Στάση εργασίας σήμερα στα ΜΜΕ από τις 11 ως τις 3

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί των εφημερίδων, του ραδιοφώνου και της
τηλεόρασης πήραν μέρος χθες στις 12 το μεσημέρι στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην οδό Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια και με κεντρικό σύνθημα «αντιστεκόμαστε στα μνημόνια της φτώχειας, διεκδικούμε δουλειά και αξιοπρέπεια», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Εκεί παρέμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα, και λίγο αργότερα η πορεία διαλύθηκε επί της πλατείας Κοραή.

«Αφετηρία για τη μεγάλη πορεία των εργαζομένων στην ενημέρωση, προς την ανατροπή του Μνημονίου χαρακτήρισε την συγκέντρωση» ο Γιώργος Σαββίδης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

«Είναι μύθος ότι ο κλάδος των δημοσιογράφων δεν έχει πληγεί από τα μέτρα», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης και πρόσθεσε ότι «έχουν χαθεί περισσότερες από το 30% των θέσεων εργασίας, ενώ στους περισσότερους εργασιακούς χώρους επικρατεί ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας που επηρεάζει την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών».

«Δεν πρόκειται για λάθος συνταγή, είναι λάθος όλο το σύστημα και θα το αλλάξουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) Δημήτρης Καμαρινόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας (ΠΟΣΠΕΡΤ) Παναγιώτης Καλφαγιάννης, υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι του Τύπου θα είναι πρωτοπόροι στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα».

Η χθεσινή απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είχε σύμφωνα με τις ενώσεις των δημοσιογράφων σχεδόν καθολική επιτυχία. Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ στη διάρκεια της στάσης, εξαιρείται η δημοσιογραφική κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και των αιτημάτων της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου