Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ιωάννινα: Υπό κατάληψη η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Συλλαλητήριο στα Γιάννινα με αίτημα την ανάκληση της απόφασης πώλησης της
Δωδώνης που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ διοργανώνουν αύριο Τρίτη οι συνεταιριστές και παραγωγοί της Ηπείρου.

Όπως ανακοίνωσαν:

«Η απόφαση για την πώληση του 67,7% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ τις οποίες κατείχε η ΑΤΕ και σήμερα το Κράτος στην κοινοπραξία ΣΙΜΟΣ ΦΟΥΝΤΣ και σε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων ήταν το αποτέλεσμα ενός αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας αφού ο εν λόγω αγοραστής αγοράζει την εταιρεία με 21 εκατομμύρια ευρώ ενώ οφείλει τα 12 εκατ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ. Συνεπώς αγοράζει την εταιρεία στο εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή με τα κέρδη μιας χρονιάς.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα οικονομικά στοιχεία τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και από τα οποία προκύπτει ότι ο αγοραστής όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά πληρώνετε από το κράτος για την εξαγορά.

Βέβαια το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ενορχηστρωμένο από το 2005 με την παράνομη και αντικαταστατική εξαγορά του 7,7% των μετοχών από ορισμένες ΕΑΣ και ήρθε και ολοκληρώθηκε από την τρικομματική κυβέρνηση η οποία διαχειρίζεται τις τύχες του ελληνικού κράτους.

Ολα αυτά τα χρόνια αν πραγματικά υπήρχε η βούληση από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν την κτηνοτροφία θα είχαν υιοθετήσει και θα είχαν εφαρμόσει τις προτάσεις μας, αντίθετα, έρχονται τώρα με αυτή την απόφαση τους να οδηγήσουν σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία αλλά και στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου ξεπουλώντας σε ξένα συμφέροντα την παραγωγική μας δύναμη δημιουργώντας αποικιοκρατικές συνθήκες.

Οι ΕΑΣ της Ηπείρου μέτοχοι και συνιδρυτές της βιομηχανίας μαζί με τους παραγωγούς μέλη τους αλλά και την κοινωνία της Ηπείρου αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρείας ενώ καλούν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου σε Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων».


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου