Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Οι πρατηριούχοι θα αποκλείσουν το υπ. Οικονομικών την Τετάρτη

Για αύριο είχε εξαγγείλει τη σχετική κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία
Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ως αντίδραση στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Λόγω των συλλαλητηρίων, την αναβάλει για την Τετάρτη 10/10, στις 11 π.μ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ προσθέτει ότι οι υπόλοιπες προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των μελών της στην υπόλοιπη χώρα, όπως συγκεντρώσεις, αποκλεισμοί περιφερειών, εφοριών, δημαρχείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η Ομοσπονδία προσάπτει στην κυβέρνηση «προχειρότητα, αδιαφορία για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά, έλλειψη προετοιμασίας και άγνοια της πραγματικότητας» για τις ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης. Προσθέτει πως «η αιτία για την οποία υποτίθεται ότι αποφασίστηκε η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, δηλαδή η πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων όχι μόνο δεν θα επιτευχθεί αλλά, αντίθετα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ‘φουντώσει’».

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι τα κριτήρια, οι περιορισμοί και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νοικοκυριών: «Θα επιστρέψουμε σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει και θα αδυνατεί ή θα διστάζει να χρησιμοποιήσει το καλοριφέρ. Η κατάσταση αυτή θα έχει προφανείς επιπτώσεις στα πρατήρια, ειδικά σε όσα ήταν προσανατολισμένα στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στον κλάδο των μεταπωλητών» και θέτει το ερώτημα αν έχει ληφθεί μέριμνα για τις πολυκατοικίες.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου