Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Γόρδιος βρόχος

Αν είχαν εναλλακτική λύση στο ΠΑΣΟΚ (ή ό,τι απέμεινε απ’ το ΠΑΣΟΚ), η αντίστροφη μέτρηση
για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα είχε αρχίσει. Ενδεικτική

η «ξερή» δήλωση Κρεμαστινού για αυτό το θέμα («αντικατάσταση από ποιον;»), μιλώντας χθες στον Real FM. Επίσης η διαφοροποίηση Χρυσοχοΐδη (με άλλην αφορμή), καθώς και η λυμφατική παρουσία των βουλευτών του «όλου ΠΑΣΟΚ» στη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το πολιτικό τέλος του κ. Βενιζέλου θα είχε ήδη επέλθει αν δεν τον χρειαζόταν η κυβέρνηση Σαμαρά για να μην καταρρεύσει η ίδια τώρα

και να καταρρεύσει αργότερα. Στο εγγύς μέλλον.

Ηδη η τριανδρία των ανδρεικέλων βαδίζει τον βάστα με να σε βαστώ αγωνιώδη δρόμο της στηριζόμενη σε σπασμένες πατερίτσες - ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ από τον Μπενύτο συνιστά μέγα ηθικό θέμα για τον κ. Σαμαρά,

τουλάχιστον στα μάτια των έντιμων ψηφοφόρων του κόμματός του. Ανθρωποι που με δυσκολία δέχθηκαν τη σύμπλευση του κ. Σαμαρά με τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε περί το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ έχουν μείνει τώρα άλλοι αμήχανοι, άλλοι εμβρόντητοι κι άλλοι εξαγριωμένοι.


Οσο για τον κ. Κουβέλη, ως φαίνεται δεν τίθεται ζήτημα ούτε ηθικής τάξης, ούτε άλλης. Η πτώση του θα είχε την

τραγικότητα μιας μεφιστοφελικής πτώσης αν δεν ήταν το τελευταίο σκετς σε μία παράσταση του θεάτρου σκιών

σκιές σοβαροφανών καραγκιόζηδων ρεπούσειου ή άλλου τύπου που βασάνισαν την Αριστερά πολλά χρόνια τώρα με τον ελιτισμό, την ιδιοτέλειά τους,

σκιές που τώρα αποδεικνύουν τι πραγματικά ήταν (απ’ την εποχή που επιδοκίμαζαν την άλωση της Γιουγκοσλαβίας), κολαούζοι της Τρόικας και των λοιπών δυνάμεων κατοχής.

Γύρω και μέσα απ’ αυτό το σκηνικό που καταρρέει με την αποσάθρωση των δύο κομμάτων του μονοκομματικού δικομματισμού, αλλά και την απομυθοποίηση ου μην και τον αυτοεξευτελισμό της καθεστωτικής Αριστεράς,

καταβάλλονται προσπάθειες ανασύνθεσης του συστήματος με παλιά υλικά, όπως ο κ. Λοβέρδος τώρα ή ο κ. Φλωρίδης διαρκώς - μία βήτα εθνική που τα ΜΜΕ της διαπλοκής προσπαθούν να καθ-ιερώσουν σε πρώτης κατηγορίας εργαλείο για να συνεχίσουν να κυριαρχούν τα ίδια και τα αφεντικά τους στη χώρα.

Οχι στη χώρα έτσι όπως την κατάντησαν, αλλά στη χώρα που (ήδη) κατασκευάζουν.

Μια χώρα όπου ο αυριανός πλούτος, φέρ’ ειπείν απ’ τους υδρογονάνθρακες, θα παράγεται από φθηνό επιστημονικό κι εργατικό προσωπικό.

Μια χώρα που σιγά-σιγά (κι ενίοτε φαστ τρακ και γρήγορα) μετατρέπεται σε Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να παρθούν άλλα μέτρα - το μαγαζί έχει καεί. Και να μην πάρουν άλλα μέτρα η χώρα έχει καταστραφεί. (Πόσω μάλλον που θα πάρουν κι άλλα!)

Η κωμωδία με την Τρόικα (και είναι κωμωδία όταν, φέρ’ ειπείν, τα 2,5 δισ. που σου λένε οι τροϊκανοί ότι σου λείπουν γίνονται εν μία νυκτί 4,5, για να ξαναγίνουν πριν αλέκτορα φωνήσαι 2,5! - καμία σοβαρότης), η κωμωδία λοιπόν με την Τρόικα συνεχίζεται, διότι από κει που πέρασε η φωτιά πρέπει να περάσει κι άλλη φωτιά. Για να μην ξαναφυτρώσει τίποτα.

Τα «τελευταία μέτρα» του κ. Σαμαρά ήδη προοιωνίζονταν τα επόμενα, τώρα ήδη μιλάμε για τα μεθεπόμενα!

Το τοπίο, για όποιον θέλει να δει, είναι γύρω μας ολοκάθαρο: 500.000 Ελληνάκια αυτήν τη στιγμή πεινάνε - αυτά δεν τα χωράει καμιά λίστα Λαγκάρντ.

Απεργοί, ανάμεσά τους εργάτες που έχουν να πληρωθούν έξι μήνες και ορισμένοι τρία χρόνια, δέρνονται! και ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Δένδιας επιστρατεύει τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων για να πει (αναγκαστικώς) αθλιότητες, ενώ

ο τσεκουροφόρος κάποτε κ. Βορίδης κατηγορεί για Συριζαίους τους απεργούς (λες και είναι αμαρτία να ’ναι κανείς Συριζαίος) ή ως υποκινούμενους απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κι ένα UFO που εθεάθη προχθές στην Κρήτη.

Οι μόνοι υποκινούμενοι σε αυτήν τη χώρα είναι τα οργανέτα της Διαπλοκής, τα δουλικά της Διαφθοράς - πλέον οι ύβρεις τους προς τους δυσπραγούντες Ελληνες σημειώνονται. Αυτοί που έφεραν τον πολύ και απλό κόσμο στα έσχατα έχουν μπροστά τους αυτόν τον χειμώνα.

Ή θα ολοκληρώσουν το έργο τους και η Ελλάδα θα απομείνει σκλάβα για δεκαετίες μπροστά μας ή θα τιμωρηθούν.

Αυτοί που στης δυστυχίας τον καιρό μιλούν στους απεργούς όπως ο κ. Βορίδης, που δεν έχει πεινάσει ποτέ, αυτοί που εκτελούν τις εντολές της Τρόικας όπως ο κ. Στουρνάρας και μένουν πάσχοντες δίχως φάρμακα και παιδιά δίχως φαΐ, αυτοί που τρομοκρατούν με την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα τους τον λαό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το έργο τους.

Μπορεί οι ίδιοι, παίζοντας το ίδιο μικροπαραπολιτικό (και συχνά παρακρατικό) παιγνίδι, να μην το έχουν καταλάβει, αλλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι - κόμπος

όπως ο Γόρδιος Δεσμός.

Συνεπώς, θα λυθεί.

Το ερώτημα είναι ποιος θα τον λύσει; η Υποτέλεια και η Διαπλοκή, αποτελειώνοντας τη χώρα, ή η χώρα, αρχίζοντας αγώνα κατά της Υποτέλειας και της Διαπλοκής;

ΣΤΑΘΗΣ
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου