Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε απόγνωση καθαρίστριες σχολείων στον Ωρωπό

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει μια συμπολίτισσά μας για να πάρει τα δεδουλευμένα που της οφείλονται.
Παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα απόγνωσης που λάβαμε:

"Eιμαι 9μηνη συμβασιουχος στο δημοτικο σχολειο, χωριο του Ωρωπου. Δεν εχω πληρωθει απο τον Σεπτεμβρη επειδη οπως μου ειπαν απο την
σχολικη επιτροπη, χρειαζονταν πολλες υπογραφες.

Φτασαμε στα μεσα του Φλεβαρη, να περιμενουμε απο το κεντρο νεοτητας του υπουργειου παιδειας  κι αφου ο προεδρος της σχολικης επιτροπης εστειλε ολα τα απαραιτητα δικαιολογητικα,να περιμενουμε την εκταμιευση των χρηματων μας, αγνωστο ποτε.

Γνωριζω οτι ειναι απληρωτη και η καθαριστρια του νηπιαγωγειου του χωριου Ωρωπος και μια καθαριστρια του γυμνασιου της Σκαλας Ωρωπου.
Παρακαλω, βοηθηστε μας να πληρωθουμε το συντομοτερο δυνατο. Ευχαριστω πολυ!!!"



Απάντηση του Προέδρου της Σχολικής επιτροπής Αβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού:

Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφει η Φίλη καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού.

Φέτος με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και όχι βέβαια με υπαιτιότητα δικιά μας,αλλά των συναρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών,φτάσαμε να υπογράψουμε συμβάσεις το Νοέμβρη και μάλιστα με τον καινοφανή όρο,αυτές να ισχύουν από 11 Σεπτεβρίου που άνοιξαν τα Σχολεία και όχι από την 1η Σεπτεβρίου(όπως γινόνταν πάντα),που ξεκινούν την εργασία τους οι καθαρίστριες!

Μετά από επίπονες προσπάθειες δικιές μας, και αφού αναγκαστήκαμε να μεταβούμε 2 και 3 φορές στο Εθνικό Ίδρυμα(που είναι το μόνο αρμόδιο για την πληρωμή),γιατί δεν βρίσκαμε ανταπόκριση τηλεφωνικά,τελικά μόλις πριν από 15 μέρες κληθήκαμε να υπογράψουμε την σύμβαση με το Ίδρυμα,για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της πληρωμής.

Και πάλι την ίδια μέρα,προσωπικά μετέφερα στα Γραφεία του Ιδρύματος την σύμβαση υπογεγραμένη και πήρα την διαβεβαίωση,από την αρμόδια Υπάλληλο και το Πρωτόκολο, πως θα γίνουν οι διαδικασίες αυτόματα γιατί "οι γυναίκες είναι τόσο καιρό απλήρωτες",όπως μου είπαν χαρακτηριστικά.

Εκ τοτε και καθημερινά καλώ στα γραφεία του Ιδρύματος και παίρνω την απάντηση πως δεν είναι ακόμα έτοιμες οι διαδικασίες της πληρωμής.

Ντρέπομαι πραγματικά γιατί έχω "δεμένα" χέρια και δεν μπορώ να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες,που τις αγαπώ και με αγαπούν και που ξέρω πως δουλεύουν για ψίχουλα και πως δίνουν όλοι τους την ψυχή,για να έχουμε Σχολειά καθαρά και νοικοκυρεμένα.

Σε μια κοινωνία σε απόγνωση,σε μια Παιδεία σε μαρασμό,σε έναν κόσμο που χάνεται,το δυσκολότερο και δυστυχώς "επικυνδινότερο" πια,είναι να βρίσκεις τρόπους να διατηρήσεις την ανθρωπιά σου και να βρίσκεις και τους τρόπους να την δείχνεις,κάνοντας πράξη τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!!!!

Δυστυχώς όμως στη Διοίκηση η ανθρωπιά,πάει περίπατο μπροστά στα θεσμοθετημένα και έτσι απλά μένεις να παρακολουθείς το πόσο δύσκολο είναι το απλό και το πως μεταμορφώνεται το Ασπρο σε Μαύρο,χωρίς καμιά στάση στο Γκρι!!!!!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω,πως φυσικά το πρόβλημα δεν είναι του Δήμου Ωρωπού,αλλά Πανελλήνιο και πως οι φωνές που λένε,"βρες έναν τρόπο να τις πληρώσεις" ,είτε από Αντιπολιτευτική διάθεση,είτε από άγνοια,προφανώς αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν,πως όταν υπήρχε έστω ενα μικρό παραθυράκι,εγώ είμαι εκείνος που τις πλήρωνε όπως και όταν έπρεπε.

Και αυτό βέβαια το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι ίδιες οι καθαρίστριες,γιατί απλά το έζησαν.

Θάθελα πραγματικά η κοινωνία μας να είχει πολύ περισσότερη ανθρωπιά και πολύ λιγότερα Θεσμοθετημένα.Γιατί όταν χαθούν οι άνθρωποι να τους βράσουν τους θεσμούς και να πιούνε το ζουμί τους.

Κλείνω με ένα στίχο από ένα εκπληκτικό τραγούδι του χωριού μου της Απειράνθου και ας πάρουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει.

Καινούργιες μέρες έρχονται
κι η καθεμιά θα κάμει
τση Λευτεριάς το χράμι.

Με φιλία και σεβασμό

Ζαφείρης Στέφανος


via enimerosi360.gr



Οι καθαρίστριες των σχολείων μας πληρώνουν ακριβά και αυτές, τον στόχο της κυβέρνησης για το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Σοβαρές όμως είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού που ενώ "πετάει το μπαλάκι" στην κεντρική εξουσία, από την άλλη διαχειρίζεται ευλαβικά αυτήν την αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου