Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παναγιώτης Χασιώτης: "Καλούμε σε ένταξη κάθε ενεργό πολίτη των χωριών του Δήμου μας"

Την πρώτη του επίσημη δήλωση ως υποψήφιος Δημάρχος Ωρωπού έκανε ο Παναγιώτης Χασιώτης:

"Η εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου με εξέλεξε επικεφαλής της παράταξής μας - υποψήφιο δήμαρχο για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές το Μάιο στο Δήμο Ωρωπού.


Η νέα δημοτική μας παράταξη «Συνεργασία Πολιτών για δημοκρατική και μαχητική αυτοδιοίκηση» ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο και δημιουργεί μία πρωτοπορία στην εκλογή του επικεφαλής της – υποψηφίου δημάρχου από την τοπική κοινωνία με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Το ελατήριο που με ώθησε να συμμετέχω σε αυτήν τη νέα δημοτική παράταξη ήταν ότι στήθηκε από τα κάτω, από την κοινωνία, λειτούργησε δημοκρατικά με ανοιχτές συνελεύσεις χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κομματικές γραμμές. Μία δημοτική παράταξη που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και στηρίζεται στο γόνιμο δημοκρατικό διάλογο και στις προτάσεις και ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας.


Μία δημοτική παράταξη δημοκρατική, ριζοσπαστική, αντιμνημονιακή και οικολογική και φυσικά ανοιχτή σε όλη την κοινωνία και τους φορείς της με προτεραιότητα στη νεολαία. Για να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα, αξίες για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για να κάνουμε πράξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την προσδοκία όλων να «πάρουμε τις ζωές μας και στα χέρια μας».

Η παράταξή μας θέλει να καλλιεργήσει την κουλτούρα της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα κοινά, τη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, την αγωνιστική κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία μέσα από τα κινήματα και τις κινήσεις των πολιτών, την προστασία και αναβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την οικολογική προστασία, την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και της χώρας.

Εκτός από τα καυτά τοπικά προβλήματα της περιοχής μας που είναι ουκ ολίγα, θέλουμε να σταθούμε δίπλα στον συντοπίτη μας που πλήττεται από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα, όπως είναι τα χαράτσια, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις κ.ά.

Η «Συνεργασία Πολιτών για δημοκρατική και μαχητική αυτοδιοίκηση» έχει αρχές και αξίες οι οποίες είναι: η δημοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, η ενεργός συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, ο έλεγχος λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και η αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι συγκεκριμένες αρχές και αξίες αγκαλιάζονται από την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε σε ένταξη κάθε ενεργό πολίτη των χωριών του Δήμου μας, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, που είναι όμως ευαισθητοποιημένος για τη λύση των καθημερινών προβλημάτων και θέλει να εκφραστεί."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου