Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Να γιατί στηρίζουμε τον Παναγιώτη Χασιώτη...


Κατεβαίνω ως υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ασχολούμενος για πρώτη φορά με τα κοινά. 

Έχοντας σαν αφετηρία αυτήν τη ενεργό συμμετοχή στα προβλήματα και στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, έκρινα ότι δεν έπρεπε να αδιαφορήσω και να απέχω από τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αγωνισθώ μέσα από τη νέα δημοτική μας παράταξη για την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Δεν είμαι εγκάθετος κανενός κομματικού μηχανισμού, καμιάς διαπλεκόμενης συντεχνίας, δεν έλαβα κανένα «χρίσμα». 

Δεν είμαι αποτέλεσμα συμφωνίας παραγόντων της περιοχής. 

Είμαι εκλεγμένος από την βάση της δημοτικής μας κίνησης, όντας εκλεγμένος από τα μέλη μας. 

Ποτέ στο παρελθόν σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού δεν ακολουθήθηκε η εκλογή του υποψηφίου δημάρχου από την τοπική κοινωνία με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις εκλογής υποψηφίων δημάρχων με εκλογική διαδικασία από την τοπική κοινωνία. 

Δεν έφαγα με κανέναν παράγοντα για να με χρίσει υποψήφιο, δεν κατατέθηκε κανένα ποσό σε λογαριασμό μου για να γίνω υπάλληλος- δήμαρχος. 

Είμαι υποψήφιος εκλεγμένος με τη στήριξη και τη συμμετοχή σας, ζητώ να είμαι δήμαρχος ως ένας από σας, εκλεγμένος από το λαό από τους δημότες, από τους ανθρώπους του μόχθου, από αυτούς που πληρώνουν διόδια για να πάνε να δούνε το παιδί τους στο διπλανό χωριό, το φίλο τους στα Κιούρκα, ή ρισκάρουν τη ζωή τους στον παράδρομο, να πάνε στη δουλειά τους, να πάνε στο Πανηγύρι του Σωτήρος, να πάνε να κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι. 

Ζητώ να εκλεγώ από τους συμπολίτες μου στον Αυλώνα που τους βλέπω κάθε μέρα όταν πάω στο γραφείο που διατηρώ στη γενέτειρά μου.

Θέλω να εκλεγώ από αυτούς που παίζαμε μπάλα στις αλάνες, από αυτούς που υπερασπίστηκα στα δικαστήρια όταν πήγαν να τους πάρουν τα σπίτια. 

Να εκλεγώ από τους αρβανίτες γιατί όλοι εδώ έχουμε πείσμα με τον τόπο που κατοικούμε. ΟΛΟΙ είμαστε αρβανίτες κε Υπουργέ Γεωργιάδη. 

Παρουσιάζουμε το όραμά μας, τα πιστεύω μας, την ταυτότητά μας, παρουσιάζουμε τους συνεργάτες μας, συνοδοιπόρους στην κατάκτηση της ανατρεπτικής αλλαγής των πραγμάτων. 

Αλλάξαμε και θα αλλάξουμε τα μικροπολιτικά ήθη της στημένης συμμαχίας, της ευκαιριακής εξέλιξης, των διψασμένων μετριοτήτων για εξουσία. 

Ο πήχης των αξιών κατέβηκε πολύ εδώ στο Δήμο Ωρωπού. 

Γίνονται συμμαχίες που ξαφνιάζουν τον κάθε δημότη, τον κάνουν και αναρωτιέται. 

Θα σας δώσω εγώ την απάντηση για αυτό. Φοβούνται τη λαϊκή στήριξη, δεν μπορούν να πιστέψουν στην καθάρια θέση, δεν ξέρουν να κοιτάξουν στα μάτια το δημότη. Τον υποτιμούν, μιλάνε με αυτούς που καθοδηγούν που επηρεάζουν... 

ΜΩΡΕ επηρεάζεται ο πολίτης, θα ψηφίσει κάποιος ότι του πει ο παράγοντας; ΝΤΡΟΠΗ. 

Έχουμε ένα όραμα: Η δημοτική αρχή να υπακούει στη λαϊκή επιταγή! 

Τα διόδια πρέπει να φύγουν από εδώ. Θέλουμε δρόμους ελεύθερους για τους κατοίκους του Δήμου μας. Τους δρόμους μας τους έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει με τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. 

Ο Δήμος να γίνει σημείο αναφοράς για την υποδειγματική λειτουργία, για τη διαφάνεια, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την ικανοποίηση του πολίτη, για το σεβασμό στο δημότη, στον κάτοικο, όχι στην Αττική όχι στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. 

Να αναδειχθούν οι Αρχαιολογικοί Χώροι, οι φυλακές να γίνουν πολιτιστικό κέντρο και όχι φιλέτο στο τραπέζι του Μπόμπολα.

Δεν τα λέμε. Δεσμευόμαστε.

Έχουμε στο συρτάρι μας έτοιμο το μοντέλο της οικονομικής ανεξαρτησίας του Δήμου, την αυτάρκεια. Η αυτάρκεια οδηγεί στο δυνατό δήμο. Και οπωσδήποτε η ασυμβίβαστη Δημοτική αρχή. 

Έργα δράσης, υποδομές, παροχή υπηρεσιών, προβολή, διεθνείς σχέσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες, με αυτά θα υλοποιήσουμε την πολιτική μας και το όραμά μας.

Κύριος φορέας, κύριος εκφραστής, χτίστης και πρωτομάστορας, συμμέτοχος στη δημιουργία και μέτοχος στις απολαβές θα είναι ο δημότης, ο κάτοικος, ο πολίτης. Θα του δείξουμε εμπιστοσύνη, θα του δώσουμε τη δυνατότητα της διαρκούς συμμετοχής, θα του δώσουμε «μέρισμα» στα κέρδη και οφέλη.

 Η πορεία μας θα είναι συμμετοχική, δημιουργική, αυτόφωτη.

 Υπακούμε μόνο στους Δημότες. 

Δεν θέλουμε περιχαρακώσεις και προστάτες. 

Αφήνουμε τους άλλους στην αιχμαλωσία , στη συντηρητική αντιμετώπιση των προβλημάτων, στα διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια τους. 

Τα προβλήματα είναι ίδια. 

Οι λύσεις διαφέρουν, ο προσανατολισμός στο στόχο, η πίστη στον άνθρωπο. Τα μνημόνια δεν είναι οικονομικά εργαλεία είναι πολεμικά όπλα μαζικής εξαθλίωσης. 

Στον Ωρωπό δε θα εφαρμοστούν.

Όσοι τα ψήφισαν θα κηρυχθούν persona non grata, δηλαδή ανεπιθύμητοι σε τούτο τον τόπο.

Ονειρευόμαστε τα αδύνατα.




Παναγιώτης Χασιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού με την Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση





1 σχόλιο:

  1. Είμαι μαζί με τον Παναγιώτη γιατί ήταν και είναι δίπλα σε όλους τους Δημότες Ωρωπού στα δύσκολα. Με πράξεις, με δικούς του αγώνες που τους έχουμε ζήσει όσοι τον ξέρουμε αυτά τα χρόνια και κυρίως γιατί αγαπάει τον τόπο και την Πατρίδα ΜΑΣ.

    Τον επιλέξαμε εμείς γιατί είναι άξιος, είναι Δημοκράτης, σέβεται τον αντίλογο από όπου και αν προέρχεται, αγαπά και προστατεύει τον Ανθρωπο σαν αξία, είναι κατά των Μνημονίων και ΠΟΛΕΜΑΕΙ για να τα διώξει αυτά και όσους μας τα επέβαλαν όχι με λόγια αλλά με πράξεις και κυρίως γιατί είναι ευγενής και καθαρός στο μυαλό, στην καρδιά και στην ψυχή.

    Παναγιώτη καλή επιτυχία αύριο και καλή αρχή και καλή δύναμη από μεθαύριο στον αγώνα που θα ξεκινήσεις με την ψήφο και την υποστήριξη όλων μας.

    Σε ευχαριστούμε για όσα έχεις κάνει και για όσα θα κάνεις για όλους τους Δημότες Ωρωπού και τους Ελληνες Πολίτες.
    Παντελής Γιαμαρέλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή