Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Στον Δήμο Διονύσου ψηφίζουμε στηρίζουμε την "Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου"



Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα  μας, μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων είναι πρωτόγνωρη. 

Η ανεργία, προσεγγίζει το 30% και στους νέους ξεπερνάει το 60%.

Κούρεμα μισθών, απολύσεις, το κλείσιμο  των νοσοκομείων και της ΕΡΤ, η διαθεσιμότητα που οδηγεί σε απολύσεις, η επισφαλής και ανασφάλιστη εργασία, οι ανύπαρκτες κοινωνικές δομές και η διαλυμένες επιχειρήσεις , είναι τα «τρόπαια» των μνημονίων. 

Οι  πόροι της  Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί κατά 60%, φθάνοντας στο κατώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο του 2,7% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 12%) ενώ σχεδιάζονται και νέες μειώσεις.

Στην πόλη μας εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις. Δεν πραγματοποιήθηκε τίποτα, από αυτά που υποσχέθηκε, η νυν δημοτική αρχή. 

Σαν μην πέρασε μια μέρα. Ο Διόνυσος δεν άλλαξε καθόλου. Για τέσσερα χρόνια ζήσαμε πια παρατεταμένη χειμερία νάρκη. Και όπως συμβαίνει κάθε Άνοιξη, όπου ξυπνάει η φύση, έτσι και τώρα η δημοτική αρχή ξύπνησε και έπιασε μυστρί και πηλοφόρι. Οι κεντρικοί δρόμοι έχουν γεμίσει τρύπες, για να μας δείξουν ότι  γίνονται έργα. Όλα τώρα…. την τελευταία στιγμή, κάτω από αμφισβητούμενες διαδικασίες και με αμφίβολα αποτελέσματα. 

Οι πολίτες όμως δεν θα ξεγελαστούν. Γνωρίζουν από τα προεκλογικά τρυκ της τελευταίας  στιγμής. Μια παροιμία του τόπου μας λέει «της  νύχτας τα  καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει». Ταιριάζει απόλυτα με ότι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες  στην  περιφέρεια του Δήμου Διονύσου. Μόνο μερίδιο, από το κοινωνικό μέρισμα,  δεν υποσχέθηκαν στους συμπολίτες μας  με σκοπό να κλέψουν την ψήφο τους. 

Η τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δομή εξουσίας κοντά στον Πολίτη και στα προβλήματά του, οφείλει:

Να επαναδιεκδικήσει τον ρόλο της, τους πόρους που δικαιούται και τις παλαιές οφειλές του κράτους και να αποτελέσει τον πρώτο πυλώνα ανακούφισης για τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, ιδίως για εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται εντονότερα από τις δημοσιονομικές πολιτικές. 

Έτσι λοιπόν παράλληλα με την προσπάθεια για βιώσιμη πόλη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καλούμαστε:

• Να αγωνιστούμε για την ουσιαστική Αυτοδιοίκηση, στη θέση της σημερινής ετεροδιοίκησης, με τη συμμετοχή των ίδιων των Πολιτών, ενθαρρύνοντας τις συλλογικές προσπάθειες και τα εθελοντικά κινήματα, τις συνελεύσεις γειτονιάς, όπως επίσης και μορφές άμεσης δημοκρατίας. Να υπερασπιστούμε και να αναμορφώσουμε το θεσμό, να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε τις καταρρέουσες δομές.

• Να σταθούμε στο πλευρό των Πολιτών, να ενδυναμώσουμε και να κινητοποιήσουμε τις Δημοτικές υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας για κοινωνικές δράσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα.

• Να προστατεύσουμε τα συλλογικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, την ισότιμη πρόσβαση σε αυτά και να εμποδίσουμε  την υποβάθμιση και την απαξίωση των κοινωνικών δομών.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος, σε αυτές τις τακτικές. 

Ήρθε ώρα  η αυτοδιοίκηση να μετατραπεί σε πυλώνα αντίστασης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και υπεράσπισης των πολιτών. 

Θέλουμε ένα δήμο ανοικτό στους πολίτες. Θέλουμε ένα δήμο κόντρα στην συντήρηση και τα συμφέροντα. 

Θέλουμε έναν δήμο για τον πολίτη, έναν δήμο δίπλα στον πολίτη, με αναπτυγμένες κοινωνικές δομές.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε βιβλίο και όχι σελίδα.

Στις 18 Μάιου, αποφασίζουμε, για τον  Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, την Δροσιά, τον Διόνυσο, το Κρυονέρι, την Ροδόπολη την Σταμάτα.  

Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε, ψηφίζουμε Δημοκρατική Ανατροπή και αλλάζουμε την πόλη μας.


Δημήτρης Καϊμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου