Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ συντονιστικής επιτροπής πολιτών και φορέων Ερέτριας - Ωρωπού


ΨΗΦΙΣΜΑ συντονιστικής επιτροπής πολιτών και φορέων Ερέτριας - Ωρωπού

Εμείς οι κάτωθι εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής Ερέτριας και Ωρωπού που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 10/9/14 στην Ερέτρια μετά από πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής πολιτών και φορέων Ερέτριας - Ωρωπού με θέμα την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού -Ερέτριας από 1/11/14 και για όλο τον χειμώνα, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι.

1. Θεωρούμε το ανακύψαν θέμα πολύ σοβαρό που άπτεται συνολικά και ζημιώνει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική της Εύβοιας στην διασύνδεση της με την ηπειρωτική χώρα και αντίστροφα και επηρεάζει αρνητικά το κοινωνικό συμφέρον των μετακινούμενων πολιτών.

2. Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις κερδοσκοπικές εφοπλιστικές ορέξεις να λειτουργούν την γραμμή μόνο τις μέρες της μεγάλης κερδοφορίας της και να διασφαλίσει το δημοκρατικό συνταγματικό δικαίωνα της ελεύθερης μεταφοράς ανθρώπων -προϊόντων-εμπορευμάτων.

3.Το αίτημα είναι ένα και μοναδικό

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

4. Καλούμε σε κοινή στράτευσης τους Δήμους της κεντρικής και νοτίου Εύβοιας, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και Βόρειας Αττικής ,τους παραγωγικούς, συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής και των νομών για την συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου με σκοπό την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας.

5. Ζητάμε την υποστήριξη των πολιτικών κομμάτων.

6. ΟΛΟΙ να δώσουμε μαζικό, αγωνιστικό παρόν και την ημέρα που το αίτημα των εφοπλιστών θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή του Υ.Ε.Ν και να το ανατρέψουμε.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές: Γιώργος Πάντζας, Βεγγάλης Αποστόλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής: Στεργίου Ιωάννα και Σπύρος Πάντζας, ο Γιώργος Ακριώτης Αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Στουπής Νίκος, η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος.

Κάτοικοι από Ερέτρια και Ωρωπό καθώς και εκπρόσωποι από την: Ομοσπονδία Συλλόγων Ερέτριας, Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Ωρωπού, Ο Εμπορικός Σύλλογος Ερέτριας, Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού, Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Αχινός", Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δήμου Ερέτριας "H ΜΕΔΟΥΣΑ", Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης", Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Ερέτριας, Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ερέτριας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου