Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Γ. Οικονομάκος : "Ο λαός έκρινε, τώρα θα κρίνει και ο Νόμος!"

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού, σχετικά για την δήλωση του Δημάρχου
Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: 


"Η ακατάσχετη και επιπόλαιη τακτική του επικεφαλής του συνδυασμού της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας κ. Κων/νου Λίτσα αλλά και όσων συμμετέχουν στην ίδια επικίνδυνη πολιτική ύβρεων και ασύδοτης συκοφαντίας, που μόνο στόχο έχει να θίξει υπολήψεις και να ζημιώσει κάθε προοπτική για τον Τόπο μας, έλαβε τέλος. Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας που είδε το φως της δημοσιότητας και τον προσβλητικό της τίτλο για «πάρτυ», «αυλικούς» και «φακελάκια» που στοχοποιούν την Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, αφού άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά του εναντίον της ματαιόδοξης πολιτικής του κ. Λίτσα, μηνύοντάς τον, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρκετά με τις προκλήσεις και τις μεθοδευμένες τακτικές των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης και της υβρεολογίας. Η ανοχή έχει και τα όρια της. Όποιος ξεπερνά κάθε περιθώριο αμοιβαίου σεβασμού και δημοκρατικής συμπεριφοράς, θίγοντας θεσμούς, αξίες και προσωπικότητες, τουλάχιστον, αν δεν αντιλαμβάνεται ότι όλα έχουν ένα τέλος, κάποιος θα πρέπει να βρεθεί να τον σταματήσει.

Για πρώτη φορά στην επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή ένιωσα τόσο πολύ την ανάγκη να βάλω φραγμό σε κάτι που με προσβάλλει όχι μόνο ηθικά αλλά και κοινωνικά. Όχι μόνο ως Δήμαρχο και πολίτη του Ωρωπού αλλά και ως Έλληνα οικογενειάρχη που αγωνίζεται διαχρονικά για το Αύριο των παιδιών του και την υπεράσπιση των ιδανικών που έχουν απομείνει. Να θέσω τέλος λοιπόν στις ανεύθυνες ύβρεις, στις ακατάσχετες ανοησίες και στο βομβαρδισμό των αδέσποτων υπονοούμενων από πλευράς του επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας και των συν αυτώ. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λέμε. Και πάει καιρός, από τότε που η πολεμική στρατηγική των αξιωματούχων του παρελθόντος άγγιζε τα όρια της υπερβολής και της ανηθικότητας. Δεν είναι δυνατόν να ασκούμε όλοι τα νόμιμα καθήκοντά μας, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, πολίτες και κάποιος που διαθέτει περισσό θράσσος, διακατεχόμενος από σύνδρομα ηττοπάθειας και ακατάσχετης αρχομανίας να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική -ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία- οφείλουν να προάγουν τον διάλογο και την ενότητα μέσα στην κοινωνία. Όσοι όμως έχουν αντιληφθεί την «καρέκλα» ως περιουσιακό τους στοιχείο και αρνούνται την πραγματικότητα, προφανώς για προσωπικά οφέλη, είναι επιζήμιοι για τον τόπο. Λέμε λοιπόν ότι όλα έχουν κάποιο όριο, ακόμη και η ανοχή μας σε όσους εκφράζονται με "λάσπη" και "ανευθυνολογία". Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σπιλώνει συνειδήσεις και θεσμούς χωρίς να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό και στον Νόμο.

Ο λαός έκρινε, τώρα θα κρίνει και ο Νόμος!

Ο κ. Λίτσας και το περιβάλλον του θα πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και είτε να αποδείξουν αυτά που ισχυρίζονται είτε να πληρώσουν το τίμημα των ανεύθυνων επιδιώξεων τους. Επειδή θεωρούμε ότι αυτή η χυδαία συμπεριφορά πλήττει όχι μόνο εμάς ως πρόσωπα αλλά και τον Δήμο Ωρωπού, τον οποίον εμείς ευτυχώς βάζουμε πάνω απ' όλα, θα δώσουμε τις απαντήσεις μας ενώπιον της Δικαιοσύνης»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου