Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ανάληψη ευθύνης από τους «Πυρήνες» για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα

Την ανάληψη της ευθύνης για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα σε πρεσβείες της Αθήνας, τα γραφεία της Α.Μέρκελ, Σ.Μπερλουσκόνι, Ν.Σαρκοζί, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τη Eurojust και τη Europol ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με προκήρυξη σε δικτυακό τόπο.

«Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ, γιατί δεν είναι απλά μία οργάνωση, είναι ένα ρεύμα ιδεών και οι ιδέες είναι πάντα ασύλληπτες» αναφέρει η οργάνωση με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο ελληνικό  διαδικτυακό τόπο indymedia.

Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους συλληφθέντες και στη στάση που τήρησαν έναντι των Αρχών, στη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε περιόδους μεγάλης έντασης. Η πόλωση και οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις είναι αναπόφευκτες. Η Ελλάδα συνεχίζοντας τον οικονομικό της κατήφορο θα γίνει θέατρο μεγάλων
συγκρούσεων» σημειώνουν.

Στο κείμενο περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος δράσης στα πρόσφατα χτυπήματα με τα παγιδευμένα δέματα, ενώ εμμέσως στηλιτεύεται η στάση της υπαλλήλου, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα.

«Βέβαια η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομά της δεν θα λησμονηθεί εύκολα από το νέο αντάρτικο πόλης».

Στην προκήρυξη γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε άλλα αντίστοιχα κινήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ απευθύνεται κάλεσμα αλληλεγγύης εν όψει της δίκης που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου