Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι νέες διαρροές του WikiLeaks αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα στις χώρες όλου του κόσμου


Τα εκατομμύρια αμερικανικά απόρρητα έγγραφα τα οποία το WikiLeaks φέρνει στο «φως» αφορούν «όλα τα μεγάλα ζητήματα» δήλωσε ο ιδρυτής της Τζούλιαν Ασάντζ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους στην Ιορδανία.

«Τα έγγραφα που ετοιμαζόμαστε να δημοσιεύσουμε αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα στις χώρες όλου του κόσμου» απάντησε ο κ. Ασάντζ στους δημοσιογράφους, οι οποίοι των ρώτησαν αν θα αφορούν τον πόλεμο στο Ιράν ή στο Αφγανιστάν.


Ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ «τα πήγε πολύ καλά», παρά τους φόβους ότι θα βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση μετά τις αποκαλύψεις αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων από τον ιστότοπο WikiLeaks.

«Τα βγάλαμε πέρα πολύ καλά», δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αναφερόμενος στις δημοσιοποιήσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε σχέση με την ανάγκη δράσης κατά μιας απειλής πυρηνικού εξοπλισμού του Ιράν, όπως διευκρίνισε.

«Αποδεικνύεται ότι όλη η Μέση Ανατολή είναι τρομοκρατημένη από την προοπτική ενός πυρηνικού Ιράν. Οι αραβικές χώρες ωθούν τις ΗΠΑ προς μια στρατιωτική δράση κατά τρόπο πολύ πιο έντονο σε σχέση με τη Ισραήλ», τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου