Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δείπνο στα τυφλά από το ίδρυμα προστασίας τυφλών

Σ΄ αυτό το δείπνο, η όσφρηση και η γεύση, θα παίζουν πρωταρχικό ρόλο και ο ουρανίσκος θα προσπαθήσει να «εκπαιδευτεί» σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Ένας τυφλός μπάρμαν θα ετοιμάζει τα ποτά και οι σερβιτόροι θα προσπαθήσουν να ισορροπήσουν με τα πιάτα, χωρίς να βλέπουν! 
Πρόκειται για το «Άφωτο δείπνο» που διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών -Σχολής Τυφλών « Ο Ήλιος » , γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. «Αποφασίσαμε τη διοργάνωση ενός δείπνου στα… σκοτεινά με μια διάθεση εξωστρέφειας και προκειμένου να πείσουμε ότι τα άτομα με πρόβλημα όρασης, μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση και διαδικασία» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Ιδρύματος, Μαρία Μαυροπούλου. Συγκεκριμένα, διοργανώνονται δύο δείπνα 30 ατόμων έκαστο, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος.
Το εστιατόριο θα είναι απόλυτα βυθισμένο στο σκοτάδι και οι βλέποντες θα πρέπει να δειπνήσουν χωρίς ίχνος φωτός, δηλαδή ως άτομα με ολική απώλεια όρασης . Στον χώρο θα τους συνοδεύσουν άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες καλούνται να μη χρησιμοποιήσουν κινητό τηλέφωνο, αναπτήρα, φωτεινό ρολόι, φακό ή οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός.
«Είκοσι παιδιά από το ίδρυμα θα περιποιηθούν τους καλεσμένους, σερβίροντας τα ποτά, ετοιμάζοντας τα ορεκτικά και μεταφέροντας το κυρίως μενού στην αίθουσα που είναι χορηγία ενός εστιατορίου» εξήγησε η κ. Μαυροπούλου.
Όσοι δειπνήσουν στο "σκοτεινό" αυτό εστιατόριο που σημειωτέον, στο εξωτερικό, με ιδιωτική πρωτοβουλία, γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση, θα πληρώσουν ως δωρεά για το ίδρυμα 30 ευρώ.
 «Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για υδραυλικές εργασίες στις τουαλέτες του οικοτροφείου» σημείωσε η διευθύντρια προσθέτοντας ότι ήδη, οι κρατήσεις για την Κυριακή έχουν κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου