Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Καθείς εφ' ω ετάχθη" απαντά η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Λαγκάρντ στον Καντονά


Ο Ερίκ Καντονά είναι ένας "τεράστιος ποδοσφαιριστής", όμως θα ήταν καλύτερο αν δεν ανακατευόταν με την οικονομία, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, εκτιμώντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ακούσει την έκκληση του Καντονά και να αδειάσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς για να "καταρρεύσει το σύστημα".

"Καθείς εφ' ω ετάχθη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, εγώ δεν θα το τολμούσα. Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να επεμβαίνει ανάλογα με τις ικανότητές του", δήλωσε η Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Σε βίντεο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει σάλο ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρει ότι "αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τα χρήματά τους το σύστημα θα καταρρεύσει".

"Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών (...). Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα (για να διαμαρτυρηθείς), πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου", προτείνει ο Καντονά στο βίντεο.

Αυτή η έκκληση του ποδοσφαιριστή έδωσε την ιδέα στους χρήστες του διαδικτύου να δημιουργήσουν μία σελίδα στο Facebook, στην οποία 27.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση υπό τον τίτλο: "Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου