Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης


Σε κατάσταση σχεδόν εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται αρκετές χώρες της Βόρειας Ευρώπης λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων, με έντονες χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στα κορυφαία γερμανικά αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Μονάχου και Βερολίνου, καθώς το επίπεδο του χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκ., ενώ σχεδόν 500 ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με τους υπεύθυνους να μοιράζουν κουβέρτες και φαγητό στους αποκλεισθέντες. 

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία συστήνουν στους επιβάτες να επιλέξουν ταξίδια με τρένο –εάν αυτό είναι εφικτό– αλλά από την πλευρά της η εταιρία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn δηλώνει ότι δεν μπορεί να «καλύψει» τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.
Την ίδια ώρα οι αρχές του Βελγίου έκλεισαν αρκετούς αυτοκινητόδρομους, λόγω του ότι δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα μήκους πολλών χιλιομέτρων στην περιοχή της Βαλονίας. Στη Βρετανία η British Airways υπογράμμισε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να προκαλούν προβλήματα στις πτήσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς. 
Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Βόρεια Γαλλία, προκαλώντας προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικά δίκτυα, με τις αρχές να χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι, με δεδομένη και την αυξημένη κίνηση λόγω των επικείμενων γιορτών. Οι προοπτικές, δε, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα προς τη Βόρεια Ευρώπη δεν είναι διόλου θετικές, με τους μετεωρολόγους να υποστηρίζουν ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου