Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης, ξανάνοιξαν σήμερα το απόγευμα.


Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, πρώτο αεροδρόμιο της Σκωτίας, και εκείνο της Γλασκώβης, το νούμερο δύο της χώρας, ξανάνοιξαν σήμερα το απόγευμα, παρά το πολύ χιόνι που έπεσε στην περιοχή.
Το αεροδρόμιο της Γλασκώβης άνοιξε στις 14:00 GMT και του Εδιμβούργου στις 18:00 GMT.
Το πάχος του χιονιού έφτασε σήμερα, σύμφωνα με την βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία από 10 έως και 40 εκατοστά στην κεντρική Σκωτία, περίπου 32 εκ.
στο Εδιμβούργο και 11 εκ. στη Γλασκώβη.
Οι χιονοπτώσεις και ο παγωμένος αέρας συνέχισαν να διαταράσσουν τις μεταφορές στην Σκωτία, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών έχουν επίσης διαταραχτεί και οι δρόμοι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα λόγω του πάγου.
Περίπου το 95% των σχολείων άνοιξε σήμερα, αλλά πολλά έστειλαν τους μαθητές στο σπίτι τους νωρίτερα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
'Αλλα βρετανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του Λονδίνου, λειτούργησαν κανονικά, με μόνη εξαίρεση λίγες ακυρώσεις πτήσεων.
Στα τρένα Eurostar, η κίνηση επανήλθε σε σχεδόν κανονικά επίπεδα,αλλά με σημαντικές μερικές φορές καθυστερήσεις.
Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν αισθητά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Αγγλία, μετά από μια εβδομάδα με τσουχτερό κρύο και χιόνι, αλλά θα παρουσιάσει πτωτική πορεία κατά τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου