Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέες συγκρούσεις στην Υεμένη μεταξύ υποστηρικτών του καθεστώτος και διαδηλωτών

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα ανάμεσα σε διαδηλωτές που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το προεδρικό μέγαρο στην Σαναά και υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκεται επί τόπου.
Υποστηρικτές του Γενικού Λαϊκού Κονγκρέσου οπλισμένοι με ρόπαλα, επετέθησαν εναντίον των διαδηλωτών σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το προεδρικό μέγαρο και πέταξαν πέτρες εναντίον τους, προκαλώντας ελαφρείς τραυματισμούς.
Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες. Περί τους 3.000 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, βγήκαν το πρωί από το Πανεπιστήμιο της Σαναά για να κατευθυνθούν προς το μέγαρο του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, στην πλατεία Σαμπιίν.
"Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", φώναζαν οι διαδηλωτές, επαναλαμβάνοντας το βασικό σύνθημα της εξέγερσης στην Αίγυπτο.
Οι φοιτητές διαδηλώνουν για τέταρτη συνεχή ημέρα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Υεμένης, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.
Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση αποφάσισε να επαναλάβει τον διάλογο με το καθεστώς της Υεμένης και δεν συντάχθηκε με τους διαδηλωτές.
Διαδηλωτές και υποστηρικτές του καθεστώτος συγκρούσθηκαν και χθες στο κέντρο της Σαναά.
Η οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Υεμένη "να ελέγξει τις δυνάμεις ασφαλείας και να σταματήσει την χρήση υπερβολικής βίας".
Από την πλευρά της η Human Rights Watch ζήτησε από τις αρχές της Υεμένης να μην χρησιμοποιούν όπλα ηλεκτροσόκ (taser) για να διαλύουν τους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου