Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο λαός είναι ήδη ΕΔΩ! Επιστολή του «23/2: κι αν μέναμε στο Σύνταγμα;»

"Αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι είμαστε μια πρωτοβουλία μπλόγκ που πριν την απεργία της 23/2 θέσαμε το ερώτημα, που βρισκόταν εδώ και καιρό στα χείλη όλων : «Κι αν μέναμε στο Σύνταγμα ? ».

Μπροστά στις νέες κινητοποιήσεις το ξαναθέτουμε με το παρακάτω γράμμα μας και θα θέλαμε την τοποθέτησή σας.

Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

blog “23 Φεβρουαρίου : Κι αν μέναμε Σύνταγμα;”

www.23flevari.wordpress.com/


Ο λαός είναι ήδη ΕΔΩ,

Χιλιάδες πολιτών, εκδηλώνουν όλο και πιο αποφασιστικά τη διάθεσή τους για την ανατροπή του Μνημονίου, της Τρόικα, του ΔΝΤ αλλά και της κυβέρνησης, και κατακλύζουν τους δρόμους της Ελλάδας σε κάθε απεργία.

Συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο, ότι τελικά ο δικός μας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι ο δρόμος.

Κορυφαίες στιγμές η 5η Μάη, η 15η Δεκεμβρίου και πρόσφατα η 23η Φλεβάρη, με ένα νέο στοιχείο να προστίθεται.

«Κι αν μέναμε στο Σύνταγμα;»

Ο «προορισμός» όλων αυτών των πολιτών που συμμετέχουν στην κάθε πορεία, στην κάθε διαδήλωση είναι η πλατεία Συντάγματος στη Αθήνα, και κεντρικά σημεία σε άλλες πόλεις.

Ο δρόμος αυτός, κάθε φορά, είναι σπαρμένος με αστυνομική αυθαιρεσία, με καταστολή, με εξωφρενικές ποσότητες χημικών. Προσπαθούν να εμποδίσουν το αυτονόητο. Αυτό το μεγάλο πλήθος, να φτάσει και να σταθεί Όρθιο, απέναντι από το …«Παλάτι της Δημοκρατίας», τη Βουλή ώστε να δείξει αλλά και να καταλάβει την πραγματική του δύναμη. Ενώ καθημερινά συνεχίζεται ο «ψεκασμός» των συνειδήσεων από τα ΜΜΕ.

Ζητάμε από τα σωματεία, τις οργανώσεις και τους ανθρώπους της Αριστεράς, από τους πνευματικούς ανθρώπους τη στήριξη τους και την φυσική τους παρουσία. Με τους πολίτες. Με τους διαδηλωτές.

Να μείνουν ΕΔΩ.
Μαζί μας.
Στο Σύνταγμα.
Σε κάθε κεντρική πλατεία της Ελλάδας.



Τα γράμμα αυτό έχει σταλεί στους:

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΠΑΜΕ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΑΡ, ΕΕΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ.

Και τους ανεξάρτητους βουλευτές Σακοράφα Σοφία, Δημαρά Γιάννη, Οικονόμου Βασίλη. "



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου