Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Παπανδρέου στο ημερολόγιο του Άκη

Ρεπορτάζ: Στεφανία Κασίμη
enikos.gr

Βόμβες μεγατόνων προκύπτουν μέσα από την ανάγνωση των σελίδων του
ημερολογίου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φαίνεται ότι έγραφε καθημερινά τα ραντεβού και τις επικοινωνίες που πραγματοποιούσε, καθώς και τι ειπώθηκε σε αυτές.



Στις σελίδες του ημερολογίου που κρατούσε ο πρώην υπουργός περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, δικαστικών, ενώ χαρακτηριστική είναι η αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι ότι συνεχώς γίνεται αναφορά στον επί χρόνια εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο, από τον οποίο ζητά επίμονα να του δώσει 1 εκ. ευρώ που του χρωστάει. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα μία συγκεκριμένη αναφορά στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που έψαχνες για διάφορες λύσεις «μεταφοράς», δεν μου έστειλες τίποτε! Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π!», γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στον πρώην του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο.


Τα CDS και ο υπουργός

Ενώ, γίνεται λόγος και για την υπόθεση των CDS «Ο… δηλώνει την αδυναμία του να παρέμβει για το θέμα του Αντρίκου (CDS) στην εισαγγελία Αθηνών, μέσω του Πεπόνη…». 
«Ο Π. δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί μαζί τους! Παρόλο που θα μείνει υπουργός Δικαιοσύνης όσο υπάρχει Λουκάς Παπαδήμος (φίλος του)», γράφει στις σημειώσεις του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.



Σε επόμενη σελίδα ο κ. Τσοχατζόπουλος γράφει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε έναν "Μίλτο" :
«Απολογητικός για το παρελθόν! Έφυγε ο ΓΑΠ….Δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα. Απελευθερώθηκε! Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής. Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε!» Στη συνέχεια της ίδιας σελίδας γράφει: «Αλλαγή κλίματος. Σε αυτό μόνο μπορεί να βοηθήσει, έχει αρχίσει ήδη» και προσθέτει : «Ζήτησε από Πεπόνη για τον Αντρίκο (CDS), από του ίδιου πρωθυπουργού επιθυμία και δεν κάνει τίποτα».

Και σε άλλη σελίδα του ημερολογίου επαναλαμβάνει ότι το «κλίμα είναι διαφορετικό μετά την αποχώρηση του ΓΑΠ»
Σε άλλο σημείο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει και για την πορεία της υπόθεσής του με τη «νέα κυβέρνηση», όταν την πρωθυπουργία δηλαδή ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος.
«Το κλίμα κατάλληλο… Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης». Στη συνέχεια, αναφέροντας τα ονόματα των τριών εισαγγελέων Ράικου, Κυβέλου, Σίσκου, γράφει: «Ρόλος: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου?»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου