Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Π. Καμμένος:" Καταρρίπτονται τα τρομολαγνικά σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή"

Καταρρίπτονται πλήρως τα σενάρια τρομολαγνείας που θέλουν την Ελλάδα να οδηγείται εκτός ευρώ από τους
ξένους, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε - επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του - με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Όπως είπε , «καταρρίπτεται πλήρως η τρομολαγνεία των κ.κ.
Σαμαρά και Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα στη δραχμή».

Ο κ.Καμμένος είπε ότι τον διαβεβεβαίωσε ο κ.Προβόπουλος ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ψευδές, τόνισε δε ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι ο αντισυμβαλλόμενος για το «Κατοχικό δάνειο» είναι το Δημόσιο και όχι η ΤτΕ.

«Αρα το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει και να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις», επανέλαβε ο κ. Καμμένος, ο οποίος προέτρεψε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να το πράξει.

Είπε, επίσης, ότι η η ΤτΕ δίνει στα πολιτικά κόμματα την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών και επιτέθηκε στον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, ηρνείτο ακόμη και να καταθέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο την έκθεση, για να παίζουν τα παιχνίδια τρομολαγνείας απέναντι στον έλληνα πολίτη».

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη σχετική δικογραφία για τα CDS, στην οποία, όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, φέρεται να εμπλέκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η ΤτΕ με εντολή του διοικητή της, την παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Κορρέα, η οποία είναι πολύ πιθανόν να μην μπει στο αρχείο «και να αποκαλυφθούν εκείνοι που οδήγησαν στο μνημόνιο και τον λαό στην εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου