Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ψήφισμα διακλαδικής συνέλευσης ΜΜΕ

5 & 6 Ιουνίου, στην ψηφοφορία των μελών της ΕΣΗΕΑ, στηρίζουμε την
πρόταση για Απεργία Διαρκείας

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης στις 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ διακλαδική συνέλευση δεκάδων συναδέλφων για να συζητήσουμε για την συνέχεια των κινητοποιήσεων μας.
Τον λόγο πήραν αρκετοί συνάδελφοι που από την μία μετέφεραν τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε ξεχωριστό χώρο δουλειάς και από την άλλη, όλοι συνέκλιναν στην ανάγκη η απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Μαΐου να έχει συνέχεια για να βγάλει τον κλάδο σε αγώνα διαρκείας. Ξέρουμε όλοι την αδιαλλαξία της εργοδοσίας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, τις συνεχείς επιθέσεις των εργοδοτών αλλά και την συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό το τελευταίο, επιβεβαιώθηκε άλλωστε και από την συνάντηση των σωματείων μας με τον υπουργό εργασίας κ Ρουπακιώτη την ημέρα της απεργίας.

Γι’ αυτό και η εκτίμηση όλων είναι η ανάγκη να κλιμακώσουμε σαν κλάδος, ενωμένοι όλοι μαζί συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικοί. Αυτή η δυνατότητα είναι μπροστά μας. Στις 5 και 6 Ιούνη στην ΕΣΗΕΑ θα στηθούν κάλπες για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης, μετά την τακτική απολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Σε αυτή την συνέλευση αποφασίστηκε να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση που κατέθεσαν 12 μέλη του Μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, για κλιμάκωση του αγώνα με απεργία διαρκείας.

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε στην ΕΣΗΕΑ την απόφαση για απεργία διαρκείας για να ανοίξει αυτή η προοπτική για όλο τον κλάδο. Ήδη η ΕΤΗΠΤΑ, έχει ομόφωνη απόφαση για απεργία διαρκείας, το ίδιο και η ΕΤΕΡ, η ΕΦΕ και μια σειρά άλλα σωματεία του Διασωματειακού. Το να κερδίσουν και οι συντάκτες την απόφαση για απεργία διαρκείας στην ψηφοφορία στις 5 και 6 Ιουνίου, θα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να βγούμε σαν κλάδος στην αντεπίθεση.

Την τελευταία διετία πολλές φορές έχουμε προσπαθήσει σαν κλάδος συνολικά να βγούμε σε μετωπική απεργιακή σύγκρουση διαρκείας με τα μέτρα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ότι μέχρι τώρα δεν το καταφέραμε, σημαίνει ότι έχουμε αφήσει τους συναδέλφους σε δεκάδες χώρους δουλειάς (στην Ελευθεροτυπία, στο ΑΛΤΕΡ, κλπ) να δίνουν την μάχη μόνοι τους. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στην γενίκευση του αγώνα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Σε κάθε χώρο δουλειάς να φτιάξουμε κοινές επιτροπές συντακτών, τεχνικών και διοικητικών που να συζητήσουν με όλους τους συναδέλφους συντάκτες για την σημασία αυτής της ψηφοφορίας. Να καλέσουμε όλους τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην ψηφοφορία και να υπερψηφίσουν την πρόταση για απεργία διαρκείας.

Οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί στα ΜΜΕ όχι μόνο δεν παραιτούμαστε αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε για να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση με αυξήσεις ενάντια στις επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις, για να παγώσουν οι απολύσεις και να ξαναγυρίσουν όλοι οι απολυμένοι, για να σώσουμε τα ταμεία μας και την αξιοπρέπειά μας.
Επιμένουμε ότι η ανατροπή του μνημόνιου απεργιακά παραμένει στην ημερήσια διάταξη, και με την δράση μας οργανώνουμε αυτή η προοπτική να πάρει σάρκα και οστά.

Γι’ αυτό δεν χωράει καμία δεύτερη σκέψη, κανένας ενδοιασμός. Όλοι και όλες να δώσουμε την μάχη για να κερδίσουμε την απεργία διαρκείας στις κάλπες της ΕΣΗΕΑ στις 5 και 6 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου