Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Ποντιακό Ελληνισμό στον Ωρωπό

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος στα πλαίσια της καθιέρωσης της 19ης Μαϊου ως ημέρα μνήμης
για την «Γενοκτονία των Ποντίων», παραβρέθηκε το Σάββατο στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Ποντιακό Ελληνισμό, του Συλλόγου των Ποντίων Ν. Παλατίων, «Εύξεινος Πόντος», παρακολουθώντας την τέλεση της επί μνημόσυνης δέησης στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, και κατόπιν στο μνημείο των Ποντίων για την κατάθεση στεφάνων.

Τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο κ. Οικονομάκος, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Λεμονίδη καθώς και όλο το Δ. Σ του Συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» για τη συνεχιζόμενη δράση και ανεκτίμητη προσφορά τους στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και των αξιών του Ποντιακού Ελληνισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ημέρα αυτή για μας τους Έλληνες, για όλο τον Ελληνισμό, είναι ημέρα πένθους και περισυλλογής. Η μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, δεν πρέπει να μας αφήνει αδρανείς και αμέτοχους. Η διατήρηση της μνήμης αυτής ζωντανής μέσα στους αιώνες αποτελεί ύψιστο καθήκον μας απέναντι στα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου