Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κοινή συνέντευξη θα δώσει ο Α. Τσίπρας με τους Ζ. Λ. Μελανσόν και Π. Λοράν

Στο Παρίσι έφθασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,
ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιερ Λοράν.

Στην υποδοχή του Έλληνα πολιτικού συμμετέχει και ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος ηγήθηκε του γαλλικού Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές.
Για δε το καλωσόρισμά του Αλέξη Τσίπρα από τους οπαδούς και τους φιλικά προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει δοθεί ραντεβού για "λαϊκή συγκέντρωση" έξω από τη γαλλική Βουλή στις 19:30 ώρα Ελλάδας, όπου καλούνται να συμμετέχουν όσοι θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους στο "όχι άλλο λιτότητα στην Ευρώπη".

Πριν από τη συγκέντρωση, οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, (16:00 ώρα Ελλάδας) για να εξηγήσουν τις θέσεις τους για "τον νέο προσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό" που θα πρέπει να πάρει η Ευρώπη, καθώς και τον νέο ρόλο που θα πρέπει να παίξει η ΕΚΤ, ώστε να εξασφαλισθεί η χειραφέτηση των λαών από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Μετά το Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στο Βερολίνο, όπου θα συναντήσει τους Klaus Ernst και Gregor Gyzi που είναι αντιπρόεδροι του γερμανικού αριστερού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου