Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Aλ. Τσίπρας : " Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που θα βάζει κόκκινες γραμμές"

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη
συνάντησή του με Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τόνισε τα εξής:

"Μετά τις 6 Μαΐου και μετά τη λαϊκή ετυμηγορία άρχισε η πραγματική διαπραγμάτευση
Ο κ. Βενιζέλος χθες στις Βρυξέλλες φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας
Ο κ. Σαμαράς ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κας Μπακογιάννη
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

Μέχρι τις 6 Μαΐου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί το μνημόνιο. Όλοι μας έλεγαν ότι οι νόμοι αυτοί πρέπει να εφαρμοστούν και δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, γιατί τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί. Μετά τις 6 Μαΐου και μετά τη λαϊκή ετυμηγορία άρχισε η πραγματική διαπραγμάτευση, αυτή που δεν έκαναν ποτέ ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Μετά τις 6 του Μάη βλέπουμε ότι οι αντεργατικοί, οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν ήρθαν για να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, ήρθαν για να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο πόλεμος που έχουμε είναι ένας ταξικός πόλεμος. Από τη μια μεριά είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι οι καταστηματάρχες, οι νέοι που μένουν άνεργοι. Αυτή η μάχη θέλουμε να κερδίσουμε οριστικά στις επόμενες εκλογές στις 17 του Ιούνη.

Βέβαια οι δύο φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, οι δύο συνένοχοι της τραγωδίας του λαού μας κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. Ο κ. Βενιζέλος χθες στις Βρυξέλλες φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Από την άλλη ο κ. Σαμαράς στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του, της κας Μέρκελ και των άλλων του Λαϊκού κόμματος, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς που, μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κας Μπακογιάννη, τους θεωρούσε αντίπαλους, μας έλεγε ότι τον πίεζαν ασφυκτικά και μας έλεγε ότι μαζί τους διαπραγματεύεται.

Ένα είναι φανερό. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη. Χρειάζεται ηγεσία που να πηγαίνει έξω και να και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά να λέει αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού. Και μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς αυτό μπορεί να το πράξει.

Είμαστε βέβαιοι ότι μετά την ανατροπή της 6ης Μαΐου, που πάγωσε τα μνημονιακά μέτρα των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη στις 17 του Ιούνη, που θα ολοκληρώσει την μεγάλη επιτυχία του λαού μας, τη νίκη του λαού μας και της ελληνικής κοινωνίας να πάρει τις τύχες στα χέρια της."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου