Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εκτός πολιτικής ο Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε στις 6 Μαΐου από τον σοσιαλιστή Φρανσουά
Ολάντ, θα σταματήσει «την ενεργή πολιτική» και «δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές», σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλό του Ανρί Γκενό.

«Είπε πολύ σαφώς ότι θα σταματήσει την ενεργή πολιτική», δήλωσε ο Γκενό μιλώντας σε ραδιοσταθμούς. «Δηλαδή δεν θα διεκδικήσει πλέον εντολή, δεν θα επιδιώξει πλέον ευθύνες στην πολιτική ζωή, δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές», πρόσθεσε.

«Καθώς τον γνωρίζω καλά, πιστεύω αληθινά ότι η πρόθεσή του είναι σαφής, όπως το είπε» και πως εγκαταλείπει συνεπώς πράγματι την πολιτική ζωή, επιβεβαίωσε ένας άλλος από τους οικείους του, ο πρώην υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν.

«Μας εμπιστεύθηκε πως έχει ανάγκη να ξεκουραστεί και να χαρεί τους δικούς του. Την οικογένειά του κατά πρώτο λόγο. Θέλει επίσης να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια, στην επαγγελματική ζωή του. Μετά τις θερινές διακοπές θα ανακοινώσει τα σχέδιά του», προσθέτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Valeurs Actuelles.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα έχει δικαιωματικά μια έδρα, ως πρώην αρχηγός του κράτους, στο Συνταγματικό Συμβούλιο.
Αναμένεται επίσης ότι θα επιστρέψει στη δικηγορική σταδιοδρομία του, αφού έχει κρατήσει μερίδιο στο δικηγορικό γραφείο που είχε συνιδρύσει πριν από 25 χρόνια με τον συνεταίρο του Αρνό Κλοντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου