Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας : Tελευταίες μάχες οπισθοφυλακής δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος

Με επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε την ομιλία
του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε, ότι ο κ. Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν δεν θυμάται την ψήφο του στο μνημόνιο και τις επιστολές στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ:

"Ο κ. Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες, απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος, εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργώντας με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας.

Αποδεικνύει, όμως, την πλήρη αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, όταν προσποιείται ότι δε θυμάται τη νωπή ψήφο που έδωσε ο ίδιος στο δεύτερο μνημόνιο και τη νωπή ακόμα υπογραφή του στις επιστολές στην κ. Μέρκελ και στην κ. Λαγκάρντ.

Ο κ. Σαμαράς έχει ψηφίσει, συνυπογράψει και εγγυηθεί προσωπικά και πολιτικά το Μνημόνιο και γι’ αυτό είναι αντιμέτωπος με την οργή και την ορμή του λαού μας αλλά και την αποφασιστική και καθημερινά διευρυνόμενη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί τώρα να συμπήξει μέτωπο μνημονιακών δυνάμεων, με την πιο συνεπή εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο του μνημονίου τον κ. Καρατζαφέρη. 
Παραμένει ακλόνητος στις δεσμεύσεις και στις υπογραφές του στην κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ. Τις τιμά αυτές τις υπογραφές ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Και τώρα, φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής. 

Το προσωπικό του προσκλητήριο σε πολιτικά πρόσωπα που θα εφάρμοζαν τις πολιτικές του Μνημονίου, ακόμη και αν το Μνημόνιο δεν υπήρχε, όπως έχει δηλώσει η κ. Μπακογιάννη, το προσωπικό του, λοιπόν, προσκλητήριο σε τέτοια πολιτικά πρόσωπα αποτελεί πρόσθετη εγγύηση στους δανειστές για πιστή εφαρμογή του Μνημονίου.

Εμείς θα θέλαμε να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, το αποδεδειγμένο και, γι’ αυτό, πλέον αυτονόητο: Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού μας στην κοινωνική λεηλασία, ούτε φυσικά από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κινδυνεύει από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του Μνημονίου και από την εθελόδουλη στάση των εκφραστών του πολιτικού συστήματος του χθες, του πολιτικού συστήματος του χθες, που σήμερα καταρρέει. 

Η ΝΔ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, έχουν προσωπικά και πολιτικά δεσμευτεί στο Μνημόνιο γι’ αυτό και δεν είναι ικανοί, δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη, την οποία τροφοδότησε με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο στις επόμενες εκλογές. 
Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την Ευρώπη και τη δυναμική της αντίστασης των λαών της Ευρώπης οι γιες μεν της κλονιζόμενης κ. Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί.

Δε γίνεται να έχει η Ελλάδα μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο τη στιγμή που ακόμα και ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κάνει καθαρό ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δε θα περάσει αν δεν αλλάξει. Και σας θυμίζω ότι αυτό το περιβόητο δημοσιονομικό σύμφωνο έσπευσαν Βενιζέλος και Σαμαράς να το ψηφίσουν σχεδόν νύχτα, λίγο πριν κλείσει η Βουλή, τις μέρες εκείνες που πέφτανε βροχή οι τροπολογίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου