Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Λαογραφική Έκθεση Συκαμίνου

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος τίμησε με την παρουσία του την
αξιόλογη και άκρως επιτυχημένη «Λαογραφική Έκθεση Συκαμίνου» που συνδιοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή 20 Μαϊου.

Η πολιτιστική εκδήλωση με επίκεντρο την λαογραφία κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και ανέδειξε πολλά από τα χαρακτηριστικά της ιστορικής μας κληρονομιάς. Αρβανίτικες φορεσιές, χειροποίητα είδη, πολύτιμα αντικείμενα ιστορικής αξίας, οικιακά σκεύη αλλά και μοναδικά αγροτικά εργαλεία, καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό κόσμισαν την έκθεση και έφεραν στο φως τον «θησαυρό» των προγόνων μας.

Ο κ. Οικονομάκος αναφερόμενος στην επιτυχία της διοργάνωσης από τους τοπικούς Συλλόγους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που κατάφεραν να αναβιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζωντανό μας παρελθόν, το οποίο μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη κοιτίδα έρευνας και πολιτιστικής ενδοσκόπησης για τις μελλοντικές γενιές. Η διατήρηση της σπάνιας κληρονομιάς μας είναι ευθύνη όλων μας. Οι ένδοξες μνήμες και η ιστορική διαδρομή των παραδοσιακών μας αξιών μπορούν όχι μόνο να εμπνεύσουν αλλά να γίνουν φωτεινή πυξίδα για το κοινό μας Αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου