Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες..."

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στο Πήλιο, όταν
 δύο πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έγινε στόχος έντονων διαμαρτυριών στις οποίες απάντησε δίνοντας συνέχεια με λεκτικούς διαξιφισμούς.

Όπως καταγγέλλει πολίτης, στο πανηγύρι Πέτρας, στο χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι) του ανατολικού Πηλίου, δύο επισκέπτες στο χωριό, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση και την ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων της, αδιαφορώντας για τις 3.000 περίπου αυτοκτονίες, για τους περισσότερους από 1.500.000 ανέργους, τα δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένα νοικοκυριά κλπ.

Τότε, περνώντας από μπροστά τους, ο ένας πολίτης του απεύθυνε την ερώτηση: «πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες... άξιζε το αντίτιμο που πήρες για να βάψεις τα χέρια σου με τόσο αθώο αίμα;», για να λάβει την προκλητική απάντηση του υπουργού «ναι… πήρα πολλά»!.

Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης αντέδρασε φραστικά στην προκλητική απάντηση του μέλους της κυβέρνησης όπως φαίνεται στο βίντεο. Παρόντες ήταν δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον κ. Μανιτάκη, οι οποίοι ζήτησαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν αλλά δεδομένου ότι υπήρχε μόνο πολιτική διαμαρτυρία, δεν επενέβησαν αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Όταν η κάμερα πλησίασε κοντά, ο υπουργός κινήθηκε αμέσως εναντίον της κάνοντας κίνηση για να την κατεβάσει.


Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) στις 9.30 το πρωί, δύο αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Μηλιών πήγαν στο σπίτι που είχαν καταλύσει οι επισκέπτες, ζήτησαν από τον πολίτη που είχε διαμαρτυρηθεί λεκτικώς να τους ακολουθήσει στο τμήμα και στην ερώτησή του για ποιον λόγο, ανέφεραν ότι η κλήση του δεν έχει καμία σχέση με την διαμαρτυρία αλλά διενεργούσαν προανάκριση για άλλον λόγο.
 Όταν ο πολίτης τους ακολούθησε στο τμήμα τον ενημέρωσαν ότι η προσέλευσή του μετατρέπεται σε προσαγωγή η οποία έγινε μετά από εντολή του υπουργού λόγω της χθεσινοβραδινής διαμαρτυρίας του.
Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα (κατά δήλωση των αστυνομικών) ζήτησε να κρατηθεί ο πολίτης στο αστυνομικό τμήμα επί 3ώρου (εξαντλώντας το νόμιμη χρονική διάρκειας της προσαγωγής) προκειμένου να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος πολίτης.
Κατά την διάρκεια της προσαγωγής, οι αστυνομικοί έλεγαν στον πολίτη να κάνει «λίγο υπομονή» και ότι μετά την παρέλευση του 3ώρου θα ήταν ελεύθερος να αποχωρήσει.


Κατά την εκπνοή της χρονικής διάρκειας της προσαγωγής, τα αστυνομικά όργανα ενημέρωσαν τον πολίτη ότι «το θέμα έχει μπλέξει και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας και ο Εισαγγελέας είναι σε επικοινωνία προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο».


Τότε ο πολίτης δήλωσε ότι η δίωξη θα είναι πολιτική και τους γνωστοποίησε ότι υπάρχουν μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό που στοιχειοθετούν μήνυση κατά του υπουργού και των δύο ακολούθων του. Ανέφερε μάλιστα στα αστυνομικά όργανα ότι επειδή ο υπουργός δεν είναι βουλευτής και δεν έχει βουλευτική ασυλία, θα ζητήσει να πράξουν τα ανάλογα και να τον προσάγουν.
Έπειτα από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί δήλωσαν στον πολίτη ότι ήταν ελεύθερος και ζήτησαν «συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου