Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΚΚΕ: "Προβόπουλος και κυβέρνηση καταφεύγουν σε τεχνάσματα"

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με το ξεπούλημα της
ΑΤΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:


"Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος και η κυβέρνηση καταφεύγουν σε τεχνάσματα προκειμένου να δικαιολογήσουν και να κρύψουν τις πραγματικές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση – εκχώρηση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ είναι ένας ακόμα κρίκος της πολιτικής που προωθεί τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Σε αντίθεση με όσα λέει η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κεφαλαίου οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και την αγροτιά που έχει υποθηκευμένη τη γη της θα είναι οδυνηρές. Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θα φέρει απολύσεις και θα πλήξει καίρια τους μισθούς, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που θα παραμείνουν στην τράπεζα. Θα επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες που έχουν υποθηκευμένες τις περιουσίες τους θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο των μαζικών κατασχέσεων και του ξεκληρίσματος. Η διατροφή του λαού όπως και η τροφοδότηση με πρώτες ύλες του κλάδου της μεταποίησης θα δεχθούν νέα πλήγματα. Οι κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις θα πουληθούν ή θα κλείσουν. 

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ, των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, η φτωχή και μεσαία αγροτιά να αντιτάξουν κοινή αγωνιστική δράση για να αποτρέψουν τα χειρότερα, για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τη στρατηγική της ΕΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου