Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαπόμπευση κατηγορουμένων συνιστά πράξη βαρβαρότητας»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή την δημοσιοποίηση από την
ΕΛ.ΑΣ. των στοιχείων ταυτότητας και οι φωτογραφίες των εννέα διαδηλωτών που συνελήφθησαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης:
 
 "Μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, ήρθε η σειρά τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών. Η ΕΛΑΣ αποφάσισε να ολοκληρώσει τη σειρά αυθαιρεσιών στην οποία επιδόθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση της 26/9, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών - και μάλιστα πολύ νεαρής ηλικίας. 


Πρόκειται, βέβαια, για μια κατάφωρη καταπάτηση του τεκμήριου της αθωότητας, καθώς και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου. Η ίδια Αστυνομία που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα. Οι προληπτικές συλλήψεις, το πνίξιμο της Αθήνας στα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές «στο σωρό», τα έωλα κατηγορητήρια και τώρα η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου