Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: "Τα μέτρα ξεπερνούν και την πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία"

Για νέο πακέτο μέτρων, η σκληρότητα του οποίου ξεπερνά και την πιο νοσηρή
μνημονιακή φαντασία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:


"Το αποτέλεσμα των εκβιασμών, των ψεμάτων και των επικοινωνιακών παιχνιδιών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι ένα νέο πακέτο μέτρων, η σκληρότητα του οποίου ξεπερνά και την πιο νοσηρή μνημονιακή φαντασία. Τα όσα προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, διακήρυτταν τα μνημονιακά κόμματα περί αλλαγής της μνημονιακής πολιτικής και ισοδύναμων, κοινωνικά δίκαιων, μέτρων αποτελούν μνημείο πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού. 

Την ίδια στιγμή, κανένα επιχείρημα των μνημονιακών εταίρων δεν μπορεί να σταθεί ακόμα και με βάση τα δικά τους κριτήρια και στόχους, όταν με κάθε επιπλέον μέτρο λιτότητας στραγγαλίζεται η ελληνική οικονομία, απομακρύνεται η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους και η χώρα οδηγείται σε έναν ατέλειωτο κύκλο ύφεσης, λιτότητας και «ανάγκης» λήψης και άλλων μνημονιακών μέτρων.

Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι νέοι φόροι, η κατάργηση των επιδομάτων, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η διάλυση της δημόσιας παιδείας και της υγείας, έχουν, όμως, ένα και μόνο στόχο: την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη δημιουργία μιας χώρας έρμαιο στο μεγάλο κεφάλαιο και τους δανειστές.

Δεν υπάρχει καμία θετική προοπτική για την κοινωνία και την οικονομία από τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής. Η κυβέρνηση δεν θα συνυπογράψει με την τρόικα μόνο ένα νέο μνημόνιο, αλλά την ίδια την πολιτική της καταδίκη. Θα έχει την ίδια κατάληξη με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν θα τη διαδεχτεί ένα νέο μνημονιακό κυβερνητικό έκτρωμα, αλλά μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση ευθύνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης, αναδιανομής του πλούτου και αλληλεγγύης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου