Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

18 συλλήψεις - διάλυση από τα ΜΑΤ της κατάληψης κτιρίου της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Δεκαοκτώ άτομα συνελήφθησαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο Πληροφοριακών
Συστημάτων της ΔΕΗ, όπου είχε γίνει κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Νωρίτερα, σε κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στη λεωφ.Μεσογείων, είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με τον Ν.Φωτόπουλο, θα αναζητούνταν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προκειμένου να αποδειχθεί ότι «πληρώνουν μόνο τα κορόιδα», ένα «σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό». Κατά τα λεγόμενά του, θα αναζητούσαν στοιχεία για ακίνητα μεγάλων επιφανειών που πληρώνουν χαμηλότερο «χαράτσι» ( ΕΕΤΗΔΕ) από το αναλογούν. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο υπό κατάληψη κτίριο είχε μεταβεί εισαγγελέας από νωρίς, ο οποίος ζήτησε από τους καταληψίες να αποχωρήσουν κάτι που όμως δεν έγινε. Τελικά γύρω στις 11 χτες το βράδυ επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και συνέλαβαν τον πρόεδρο τις ΓΕΝΟΠ και άλλους 17 συνδικαλιστές οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου