Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

"Φορομπήχτης και δήμαρχος των χαρατσιών ο κος Οικονομάκος"

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε η  Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού, σχετικά για την μεταφορά των
μαθητών στον δήμο Ωρωπού, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Μαθητές και γονείς σήμερα στο δήμο μας είναι ανάστατοι καθώς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς υποχρεώνονται να πληρώνουν 3,20 € την ημέρα στα ΚΤΕΛ Α.Ε. για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία. 

Κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης να καταβάλουν τα κουρεμένα φέτος κονδύλια για την πληρωμή των ιδιωτών μεταφορέων. Οι ίδιοι κρύβουν από τολαό ότι σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο μεταφοράς του κόστους για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες (όπως η μεταφορά των μαθητών) που παρέχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες από το κρατικό προϋπολογισμό στο λαό με όχημα τον Καλλικράτη.

Κρύβουν από το λαό ότι η μείωση και τελικά η κατάργηση της χρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών έχει σαν σκοπό την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών
αυτών με ταυτόχρονο μάλιστα πέρασμα επιπλέον αρμοδιοτήτων στους δήμους.


Κρύβουν τελικά ότι έχουν σαν τελικό στόχο να πληρώνουν ξανά και ξανά οι εργαζόμενοι τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρώσει μέσω των φόρων και των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων τους.

Για αυτό δημιουργήθηκαν οι Καλλικρατικοί δήμοι, για να ανοίξουν νέες αγορές σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε εργολάβους πάσης φύσεως οι οποίοι σήμερα σε συνεργασία με τους εκάστοτε δημάρχους βάζουν χέρι σε κάθε κοινωνική υπηρεσία, από την υγεία (ιατρεία, ασθενοφόρα κ.α.) μέχρι και την μεταφορά μαθητών.


Στο τόπο μας ο δήμαρχος κος Οικονομάκος και η δημοτική αρχή του είναι αυτοί που υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΤΡΟΪΚΑΣ-Ε.Ε. 

Είναι αυτός φορομπήχτης δήμαρχος, ο δήμαρχος των χαρατσιών ο οποίος απέρριψε ακόμα και να συζητηθεί το
πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην προ-ημερησίας διάταξη συζήτηση που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο της 01/10/2012.


Είναι αυτός ο οποίος γνωρίζοντας ότι γονείς και μαθητές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με το δίκαιο αίτημα κανείς τους να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την μεταφορά, κυριολεκτικά τους γυρίζει την πλάτη ρίχνοντας την ευθύνη στην περιφέρεια και στην πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, και κατά τα άλλα είναι αυτός και η παράταξη του που την εφαρμόζουν κατά γράμμα.


Μπροστά μας το επόμενο διάστημα ανοίγονται μεγάλοι λαϊκοί αγώνες.

Κάθε γονιός και μαθητής με προμετωπίδα την λαϊκή συμμαχία καλούνται να σηκώσουν «λαϊκό μπλόκο» για να μην
περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.


Τα δίκαια αιτήματα τους συναντούν αυτά των εργαζομένων, ανέργων, μικροεμπόρων, μικροαγροτών. Όλοι μαζί μπορούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά να ορθώσουμε τείχος στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής. Έχουμε την δύναμη να την ανατρέψουμε.


Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και στην ΚΕΔΕ, με το Κ.Κ.Ε. στην βουλή, με τη λαϊκή συμμαχία ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιάς για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Για την δημόσια και
δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.


Καλούμε την δημοτική αρχή:

1. Να μπει μπροστά και όλοι μαζί, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του τόπου μας, με τους μαθητές να διεκδικήσουμε να δοθεί λύσει στο πρόβλημα από την περιφέρεια. 

2. Για όσο καιρό χρειαστεί για να λυθεί το πρόβλημα να αναλάβει ο δήμος δωρεάν την μεταφορά των μαθητών με το δικό του δημοτικό στόλο.

3. Να αποζημιώσει οικονομικά στο ακέραιο γονείς και μαθητές για τα χρήματα που έχουν καταβάλει στο ΚΤΕΛ Α.Ε. μέχρι την λύση του προβλήματος."

1 σχόλιο: